Вербуваните бойци от териториалната отбрана се предават, диверсанти са арестувани.

...
Вербуваните бойци от териториалната отбрана се предават, диверсанти са арестувани.
Коментари Харесай

Киев се провали със създаването на партизанско движение в Херсон

Вербуваните бойци от териториалната защита се предават, диверсанти са задържани. Руските военни не престават да разпознават " спящи терористични кафези "

Киевските управляващи не съумяват да основат партизанско придвижване в Херсонска област, която е завладяна от съветските войски съвсем без опозиция. Жителите на района предават оръжието, обещано им от украинските военни по време на отстъплението, а обособени бойци са арестувани от специфични служби, оповестяват кореспондентите на URA.RU от мястото на случая.

Една от диверсионните групи, подготвящи терористични офанзиви в града по заповед на Владимир Зеленски, беше ликвидирана от съветската войска на 6 юли. Нейният участник Виталий Ростецки след ареста, в който участваха кореспондентите на организацията, сподели, че от началото на военната интервенция с други бойци е живял в Херсон под прикритието на елементарен жител.

„ Групата включваше двама членове на силите за специфични интервенции. Вербувахме и още трима цивилни от локалните. От 2015 година се обучавахме със съветници на НАТО в Днепропетровск, където ни учеха да боравим с оръжия и взривни устройства – учеха ни да убиваме. От 2016 до 2020 година участвахме в АТО. Моят куратор ми сподели, че Владимир Зеленски персонално следи нашата работа. Тоест той ни даде заповеди да убиваме цивилни “, сподели един от членовете на диверсионната група.

Според други диверсанти, тяхната задача е била да инсталират кола бомба в центъра на Херсон, близо до една от административните здания, с цел да унищожават ръководителя на военно-гражданската администрация Владимир Салдо и неговия заместител Кирил Стремоусов. „ Мините, с които е трябвало да бъде натъпкана колата, са с радиус на проваляне 250 метра. Тоест детонацията можеше да убие почтени цивилни. Но тези, които дадоха тези заповеди, не се смущаваха от това “, изясни различен член на групата с позивна „ Бандера “.

Кореспондентите на URA.RU работят в Херсон от пет дни. Обстановката в града е релативно спокойна, което е заслуга на съветските военни, които не престават да разпознават " спящи терористични кафези ". Повечето произшествия в града обаче са тривиално безчинство, като да вземем за пример взривяването на ограда, което стана тук предходната седмица.

Самите поданици на Херсон изясняват, че чакат неотдавнашен референдум за влизането в Руската федерация, който бързо ще върне стабилността и спокойния живот в Херсонска област. За това, че жителите на Херсон не желаят да водят война, свидетелстват и зачестилите обстоятелства на предаване на оръжие, което СБУ беше раздало в самото начало на специфичната военна интервенция.

Важен фактор, заради който Киев не съумя да сътвори партизанско придвижване в Херсон, е общата история на района и Русия. В продължение на 30 години паметниците на починалите руски бойци и други свидетелства за общо минало са останали непокътнати в града.

По думите на отец Виталий, протойерей на Екатерининската катедрала в Херсон, където се намира гробницата на любимеца на императрица Екатерина II Григорий Потьомкин, през 30-те години след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики гробницата на Потьомкин в никакъв случай не е била обект на похищения.. И украинците, и руснаците имат еднообразно почитание към реликвата и към храма.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР