Венецуелският президент Николас Мадуро заяви пред руската агенция РИА, че

...
Венецуелският президент Николас Мадуро заяви пред руската агенция РИА, че
Коментари Харесай

Мадуро: Готов съм за преговори с опозицията, но с посредници

Венецуелският президент Николас Мадуро съобщи пред съветската организация РИА, че е подготвен за договаряния с опозицията с присъединяване на интернационалните медиатори, съобщи Ройтерс.

" Готов съм да седна на масата за договаряния с опозицията, с цел да приказваме за богатството на Венецуела, за мира и нейното бъдеще ", споделил Мадуро. Той уверил, че венецуелската войска показва лоялността си към законните управляващи на страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

В момента се водят договаряния за интернационално ходатайство във връзка със обстановката във Венецуела и въпросът може да бъде решен в околните часове, уточни Мадуро в изявление за РИА, взето в Каракас.

" Има няколко държавни управления и организации в света, които изпитват откровено безпокойствие от протичащото се във Венецуела, те приканиха за разговор. Правителствата на Мексико, Уругвай, Боливия, Русия, Ватикана, някои европейски държавни управления поддържат /призива към/ разговор ", добави Мадуро. Той посочи, че към този момент " става дума за частни договаряния, диалози по телефона сред президенти, външни министри ".

Венецуела ще извърши финансовите си отговорности към Русия и Китай, увери президентът в отговор на въпрос дали венецуелското държавно управление ще може да даде гаранции, че получените от Москва и Пекин заеми ще бъдат върнати. Мадуро добави, че Каракас " разчита на поддръжката от Русия и Китай за икономическото развиване на Венецуела " и изрази вяра, че китайските вложения в петролния бранш скоро ще бъдат увеличени.

Вчера Русия съобщи, че Венецуела може да има проблеми с изплащането на дълга си към Москва, откакто Вашингтон наложи наказания на държавната петролна компания Петролеос де Венесуела в опит да ускори натиска върху Мадуро да се отдръпна от властта, напомня Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР