Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо каза, че е готов да

...
Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо каза, че е готов да
Коментари Харесай

Президентът Гуайдо е готов даде амнистия на президента Мадуро

Венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо сподели, че е подготвен да обмисли даване на прошка на президента Николас Мадуро и неговите съдружници, в случай че те оказват помощ Венецуела да се върне към народна власт, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Какви " взаимни " предложения си направиха двамата водачи

Гуайдо направи пред телевизия " Унивисион " първото си обществено изказване, откогато се разгласи за краткотраен президент на Венецуела. Изказването му е част от оповестено на уеб страницата на малкия екран изявление, което скоро би трябвало да бъде излъчено.

Гуайдо, който е ръководител на Народното събрание, съобщи, че амнистията съществува като опция за всеки, който е подготвен да помогне за възобновяване на конституционния ред във Венецуела.

На собствен ред Николас Мадуро съобщи, че ще продължи да ръководи, само че приветства разговор с опозицията на Гуайдо, съобщи ДПА. Най-напред Мадуро дефинира обявлението на Гуайдо, че е краткотраен президент като " прелом ", подтикнат от Съединени американски щати, и сподели, че няма конституционни учредения да бъде отхвърлен от власт. Той обаче изрази подготвеност за договаряния с опозицията, като приветства предложение, направено от Мексико и Уругвай, за предприемане на дипломатическа самодейност за поощряване на разговор и търсене на " спокойно съглашение ".

" Да беседваме, да се изслушваме, да се разбираме и да включим всички политически играчи... несъмнено, че съм склонен ", съобщи Мадуро.

Той повтори своето по-ранно решение да скъса дипломатическите връзки със Съединени американски щати и сподели, че американският дипломатически личен състав би трябвало да напусне Венецуела до неделя. По думите му венецуелските дипломатически и консулски чиновници би трябвало да се приберат от Съединени американски щати в събота. Мадуро предизвести, че в случай че Съединени американски щати " имат някакъв разсъдък ", ще изтеглят дипломатите си от своето посолство в Каракас, вместо да се противят на заповедта му за тяхното овакантяване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР