Венецуела ще продаде през следващите дни на Обединените арабски емирства

...
Венецуела ще продаде през следващите дни на Обединените арабски емирства
Коментари Харесай

Венецуела продава 15 тона злато на Обединените арабски емирства

Венецуела ще продаде през идващите дни на Обединените арабски емирства 15 тона злато от трезора на централната си банка против евро в наличност, заяви осведомен с проекта върховен представител, представен от Ройтерс. Така страната член на ОПЕК се пробва да остане платежоспособна, отбелязва организацията.

Продажбата на злато от запаса, който обезпечава венецуелския боливар, тази година стартира с 3 тона на 26 януари, откакто предходната година страната изнесе за Турция злато, най-вече необработено, за 900 милиона $, сподели източникът, поискал да резервира анонимност.

Планът е до края на февруари да бъдат продадени общо 29 тона злато, съхранявани в Каракас, добави той.

По данни на венецуелската централна банка в края на ноември предходната година Венецуела е разполагала със златен запас от 132 тона в нейния трезор и в английската централна банка (Банк ъв Ингланд).

Правителството на президента Николас Мадуро прибягна до продажбата на злато след спада в производството на нефт, икономическия колапс на страната и засилващите се американски наказания, които засегнаха държавните доходи и направиха сложен достъпа на Венецуела до заем.

Американският сенатор републиканец Марко Рубио изпрати през вчерашния ден в Туитър известие до посолството на ОАЕ във Вашингтон, предупреждавайки, че всеки, който придвижва венецуелско злато, ще предстои на американски наказания, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР