Затлъстяването увеличава риска от повече от два пъти повече ракови

...
Затлъстяването увеличава риска от повече от два пъти повече ракови
Коментари Харесай

Затлъстяването е свързано с два пъти повече ракови заболявания, отколкото се смяташе досега, тъй като експертите предупреждават за „бомба със закъснител“

Затлъстяването усилва риска от повече от два пъти повече ракови болести, в сравнение с се смяташе до момента, демонстрират забележителни проучвания.

Глобални специалисти предизвестяват за здравословна бомба със закъснител, откакто изследване, проследяващо четири милиона души над 40 години, заключава, че още 19 ракови болести са свързани с наднорменото тегло. Досега се смяташе, че единствено 13, в това число на гърдата, черния дроб и панкреаса, се дължат на равнищата на затлъстяване.

Новаторското изследване довежда общия брой на раковите болести, свързани с тежестта, до 32. И това значи носенето на непотребни килограми усилва риска от 40% от раковите болести. Предишният обзор на Международната организация за проучване на рака през 2016 година сподели, че усилва риска с 25%.

Констатациите са показани на Европейския конгрес по затлъстяването във Венеция. Здравните благотворителни организации приканват Англия да работи съгласно „ повикването за пробуждане “, призов...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР