Великолепният, модерен, нов, смразяващ кръвта и възбуждащ ума френски трилър

...
Великолепният, модерен, нов, смразяващ кръвта и възбуждащ ума френски трилър
Коментари Харесай

Зловещ убиец се цели в олигархичната върхушка

Великолепният, съвременен, нов, вцепеняващ кръвта и възбуждащ мозъка френски трилър " Пирът на зверовете " на Доминик Мезон през днешния ден се завърта на книжния пазар с логото на издателство " Милениум ".

Изключително завладяващият разказ е с ослепителен и очебийно настоящ и актуален сюжет. Историята е въздействащ коктейл от криминале, драма, комикс и екшън. Напомня филм на Тарантино и всмуква читателя от първия си ред в един необикновено въздействащ, динамичен, престъпен случай, който не можеш да оставиш и за момент, до момента в който не стигнеш до края.

Със средствата на монтажа Доминик Мезон сплотява голям брой сюжетни линии, които текат паралелно, срещат се и се преплитат, с цел да изградят пъстрата мозайка на действителността, парижката, само че и международната, претворена майсторски от създателя, съумял да вземе всички детайли от мъчителни обществени, политически, бизнес и морални тематики, които постоянно влизат в новините.

Забележителни, запаметяващи се, спорни облици се сменят в забързано движение в наситени с деяние подиуми, цялостни с непредвидени обрати. Киберпрестъпници, хакери, кървави убийци, проститутки, олигарси, служители на реда и търсачи на съкровища изпълват тази по едно и също време реалистична и аватюристична, мрачна история.

Романът стартира с гуляй - обилна оргия, проведена от авторитетен търговец на оръжие. Мъжете - подкупни политици и покварени предприемачи, носят маски на зверове, а дамите са кошути - това е плячката, която ще бъде преследвана. Внезапно домакинът стартира да се дави в кръв.

 Снимка 305776

Непозната отрова го покосява за минути. Няколко дни по-рано той е получил заплашително писмо, подписано със странното название Жудекс. Когато още един магнат бива покосен по ужасяващ метод, целият уродлив държавен и полицейски уред се изправя на нокти.

Находчивият майор Роси открива, че Жудекс е воин от известни фейлетони и комикси, криещ лицето си зад птича маска и носещ черна мантия. (Това е фактически действителен облик, който въодушевява създателите на актуалните супер герои като Батман и Спайдърмен.)

Маската на Жудекс очевидно е определена от човек, заел се да раздава отмъщение на недосегаемите. Роси би трябвало да разбере за какво палачът се цели към най-високите равнища на бизнеса, разядени от пороците, към които води неограничаната власт на парите, и каква е връзката му със международните хакерски и анархистки групировки.

Мистерията се укрепва от трима безмилостни братя бразилци, сеещи гибел, преследвайки тайнствени и злокобни златни реликви, открити в потопен транспортен съд. Истинска екшън героиня е и Люси - компаньонка вид " садистична стопанка ", която има персонални сметки за почистване. Чия страна ще избере тя?

Романът е оповестен във Франция единствено доскоро повече от година. Освен прочут прозаик Доминик Мезон (1971 г.) е редактор и преводач на комикси.

Книгата е майсторски преведена от Александра Желева. Изпълнената със знаци корица е на художника Живко Петров.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР