Великобритания запазва всички свои права и задължения в ЕС, докато

...
Великобритания запазва всички свои права и задължения в ЕС, докато
Коментари Харесай

ЕК: Докато напусне ЕС, Великобритания запазва всички досегашни права и задължения

Великобритания резервира всички свои права и отговорности в Европейски Съюз, до момента в който не напусне Общността, напомни още веднъж през днешния ден представител на Европейската комисия. Така той отговори на въпрос дали се чака Лондон да предложи нов еврокомисар, откакто по-рано през днешния ден бе кардинално контрактувана нова пролонгация за английското отдръпване от Европейски Съюз.

По думите на представителя се планува новоизбраният ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен да стартира договарянията по този въпрос с Лондон от 1 ноември. Говорителят означи, че новото отсрочване е обвързано с три дати, едната от които е 30 ноември. Ако до тази дата Англия напусне, наподобява няма да има потребност да предлага нов еврокомисар.

Фон дер Лайен през днешния ден ще беседва с новите претенденти на Унгария и Франция за последващи еврокомисари. Говорителят добави, че към момента се чака ново предложение от Румъния, и изрази упованието името да бъде известно скоро след съставянето на ново държавно управление в Букурещ. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР