Великобритания замразява ефективно всички активи на нови шестима руски олигарси,

...
Великобритания замразява ефективно всички активи на нови шестима руски олигарси,
Коментари Харесай

Великобритания най-накрая замрази активите на Абрамович. И на още шестима олигарси

Великобритания замразява дейно всички активи на нови шестима съветски олигарси, измежду които са имената на едни от най-богатите хора в света и едни от най-близки до Владимир Путин предприемачи. Днес, най-сетне, в описът със наказания бе включен и притежателят на " Челси " Роман Абрамович.

Другите със замразени активи и възбрана да влизат във Англия са Олег Дерипаска, Игор Сечин - началник на " Роснефт ", Алексей Милер - началник на " Газпром ", Николай Токарев - началник на " Транснефт ", Дмитрий Лебедев - ръководител на борда на шефовете на " Банка Россия ".

" Днешните наказания са последната стъпка в непоколебимата поддръжка на Обединеното кралство за украинския народ. Ще бъдем безмилостни в преследването на тези, които разрешават убийството на цивилни, унищожаването на лечебни заведения и противозаконната окупация на суверенни съдружници.

Повече няма да има сигурни убежища за оензи, които поддържаха жестокото нападание на Путин против Украйна ", съобщи министър председателят Борис Джонсън.

Така общият брой на сакнционираните от Лондон съветски лице мина 210. Отделните компании пък трансферираха 500 общо. Освен това се чака през идната седмица да бъде гласуван закон за икономическите закононарушения, който доста да опрости процеса по налагане на спомагателни наказания и ще отбрани Лондон от опцията олигарсите да изискат активите си по правосъден път.

Днешното известие на Англия отделя особено внимание на Роман Абрамович поради собствеността на " Челси ". Властите от " Даунинг стрийт 10 " споделят, че за тима се издава особено позволение, което ще разреши да остане деен и да играе своите мачове и да извършва своите отговорности към Висшата лига.

Остава обаче въпросът дали Абрамович е оставил някакви съществени активи в страната, откакто през предходната седмица редица издания оповестиха, че той незабавно разпродава всичко, което има. На тязгаха е даже и " Челси ". Абрамович е притежател на стоманодобивният колос " Евраз ", както и на " Норилс Никел ". Преди години пък продаде каузи си в петролната " Сибнефт ". ПРедполага се, че чистото му положение е към 10 милиарда лири. Известен е като един от най-близките до Путин олигарси и даже посредничеше по време на първия кръг от договарянията за мир сред Украйна и Русия.

Олег Дерипаска пък има големи дялове в " En+ " и на процедура има колоса " Rusal ", за който преди дни стана ясно, че може да бъде закупен от Китай. Дерипаска има неизброими парцели във Англия, съгласно самото вътрешното министерство на Лондон.

Игор Сечин, с изключение на началник в " Роснефт ", е евентуално един от хората в най-близкия кръг на Путин. Той е неведнъж глобен от Съединени американски щати и Европейски Съюз.

В описът влиза и Андрей Костин - началник на VTB, която също бе глобена от Лондон. Той бе " ударен " и от Съединени американски щати и Европейски Съюз.

Алексей Милер е началник на " Газпром " от доста години и един от основоположниците на концепциите за заобикалянето на Украйна през газопроводите " Северен поток 2 " и " Турски поток 2 ", който минава през България. Именно с него някогашната министърката Теменужка Петкова подписа през 2017 година прословутата " Пътна карта " за потока през България, която не може да бъде открита към този момент повече от година. Милер е някогашен чиновник на Путин от времето на президента като кмет на Санкт Петербург.

Николай Токарев е началник на " Транснефт " и бивше ченге от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) - непосредствен сътрудник на Путин. И той, както и президентът, са служили в Дрезден, Германия.

Дмитрий Лебедев управлява " Банка Россия ", която се счита за частната банка на Кремъл.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР