Великобритания временно спря сеченето на възпоменателна монета по повод излизането

...
Великобритания временно спря сеченето на възпоменателна монета по повод излизането
Коментари Харесай

Великобритания спря да сече монети, свързани с Brexit

Великобритания краткотрайно спря сеченето на възпоменателна монета във връзка излизането на страната от Европейски Съюз, защото Brexit идната седмица наподобява ще бъде отсрочен за трети път, оповестява AFP.
Все още не е ясно какъв е точният брой на изсечените монети от 50 пенса, нито каква ще бъде ориста им. " Временно прекратихме сеченето на монетата Brexit и ще вземем навреме дефинитивно решение за идващите стъпки, които ще предприемем ", показват в изказване от Кралския монетен двор.
На монетата е изсечена крайната дата за Brexit 31 октомври и думите " мир, разцвет и другарство с всички нации ". Думите са част от откъс от първата тирада при встъпването му в служба на третия президент на Съединени американски щати Томас Джеферсън, който е един от бащите на американската нация, изиграл значима роля в битката за самостоятелност.
Какво е бъдещето на тази монета? " Ще вземем дефинитивно решение, когато настъпи моментът ", съобщи представител на финансовото министерство пред английски публицисти.
Заместник-министър Куаси Куартенг отхвърли изказванието, че е " неуместно " да се стартира сеченето на монетата, преди да бъде ясно дали Лондон ще се разведе с Брюксел.
Според в. Guardian 1000 такива монети към този момент са изсечени. Цената на една от тях би могла да доближи 800 английски лири (930 евро), в случай че бъдат продени на колекционер.
Британският министър председател Борис Джонсън беше длъжен със закон за изиска отсрочване на Brexit от Европейски Съюз, откакто депутатите от Камарата на общините отхвърлиха да поддържат договорката, която той подписа с евролидерите на последния Европейски съвет в Брюксел.
Лидерът на Консервативната партия към този момент съобщи, че " по-скоро ще падне мъртъв в канавка ", в сравнение с да продължи 46-годишното участие на Обединеното кралство след 31 октомври. Лидерите от Европейски Съюз дадоха кардинално отсрочване на Brexit, само че към момента не е ясно за какъв период.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР