Великобритания удължи с още четири месеца държавната схема за запазване

...
Великобритания удължи с още четири месеца държавната схема за запазване
Коментари Харесай

Великобритания удължава с 4 месеца схемата за запазване на работни места

Великобритания удължи с още четири месеца държавната скица за опазване на работните места, която е една от най-скъпо струващите финансови стратегии за намаляване на отрицателните последствия от коронавирусната рецесия, само че управляващите в страната показаха, че в скоро време работодателите ще би трябвало да оказват помощ за покриване на разноските по нея.
Финансовият министър Риши Сунак съобщи пред Народното събрание на страната, че до края на юли няма да има промени в схемата, покриваща сега 80% от заплатите на 7,5 милиона английски трудещи се, които са краткотрайно съкратени, съобщи Reuters, представена от БНР.
От август обаче схемата ще продължи с по-голяма еластичност в поддръжка на преходния интервал за завръщане назад на работа, което ще разреши на работодателите, които понастоящем употребяват схемата, да върнат на ненапълно работно време чиновниците си, които се намират в насилствен отпуск.
" Ще помолим работодателите да стартират да споделят с държавното управление разноските за погашение на заплатите на хората ", означи Сунак. 
Очаква се Коронавирусната скица за задържане на работа да понижи растежа на безработицата във Англия. Но при сума от към 10 милиарда паунда на месец, цената на тази стратегия в поддръжка на заетостта се приближава до размера на парите, които Англия харчи за своите публични здравни услуги.
По-рано Риши Сунак съобщи, че сходни равнища на държавните разноски са неустойчиви.
От своя страна група на работодателите съобщи, че включването на чиновници на ненапълно работно време в схемата за насилствен отпуск ще помогне на фирмите да се възстановят, само че съобщи, че има потребност от повече информация за това по какъв начин фирмите ще би трябвало да вършат съответните вноски.
" Много компании, които нормално са в постоянна обстановка, към момента се намират в тежко състояние ", уточни пред Ройтерс Едуин Морган от Института на шефовете.
Финансовият министър Сунак означи, че ще даде спомагателни детайлности по схемата до края на месец май.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 12 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР