Великобритания трябва да се подготви за удар върху икономиката, тъй

...
Великобритания трябва да се подготви за удар върху икономиката, тъй
Коментари Харесай

Коронавирусът може да засегне икономика на Обединеното кралство, предупреди британският централен банкер

Великобритания би трябвало да се приготви за удар върху стопанската система, защото последствията от епидемията от ковид нарастват. Това съобщи шефът на британската централна банка Марк Карни, представен от  Ройтерс.

„ Централата банка към този момент е установила проблем с веригите на доставки, което може да докара до намаляване, само че към момента е прекомерно рано да се каже какъв брой съществено ще бъде наранена Англия “, сподели Карни в изявление за Скай нюз.

Той означи, че централната банка чака международният напредък да бъде по-нисък, в сравнение с се е планувало, а това ще се отрази на Обединеното кралство, съобщи Българска телеграфна агенция.

“Не го виждаме към момента в европейските и английските стопански индикатори, само че в случай че международната стопанска система се забави, тогава и Англия, една доста отворена стопанска система, ще бъде повлияна “, сподели още Карни пред Скай нюз.

Английската центрлна банка непрестанно следи английските банки, с цел да е сигурна, че те са в добра форма, тъй че няма риск от финансова рецесия, добави Карни.

Първи случай на новия ковид бе доказан в Северна Ирландия и по този начин общият брой на инфектираните във Англия доближи 16.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР