На церемония днес бе официално открита обновената сграда на Младежкия

...
На церемония днес бе официално открита обновената сграда на Младежкия
Коментари Харесай

В Ловеч откриха обновената сграда на Младежкия дом

На гала през днешния ден бе публично открита обновената постройка на Младежкия дом след приключването на строителните действия и идното въвеждане в употреба, оповестиха от пресцентъра на Община Ловеч. 

Извършена е цялостна реорганизация на сградат а, променено е разпределението на всички етажи, обособена са няколко функционални зони и подзони, нараснала е енергийната успеваемост на постройката, обезпечена е налична среда, доставено е обзавеждане.

Младежки дом. Снимка: Община Ловеч

Част от зоните са планувани за Регионалния исторически музей , включващ осем зали, административна част, лаборатория, фондохранилища. Музейните зали ще бъдат отворени за гости след координиране на експозициите с Министерството на културата. В постройката се обитават още Детски интерактивен център „ Пътуване през вселената “, предопределен за игра на закрито и намерено, мултифункционална зона за STEAM и експозиционна част , фондохранилище на Художествената изложба, експозиционна зала за художествени произведения, три танцови зали, зала за културни събития и две прожекционни зали за срещи , кафе-сладкарница, търговски обект за сувенири.

Младежки дом. Снимка: Община Ловеч

Съгласно капиталовия план е изменена фасадата с оптимално опазване на съществуващата каменна обшивка и с нова дървена облицовка по еркери с концепцията за акомодация към средата на АИР „ Вароша ”.

Младежки дом. Снимка: Община Ловеч

Окончателната стойност на плана след разплащане с изпълнителите е 5,6 млн. лева, от които 3,9 млн. лева безплатна финансова помощ и 1,7 млн. лева капиталов заем. Продължителността му е от август 2021 до май 2024 година. 

Правителството ще даде 39 млн. лева за нарастване на възнагражденията на университетския състав в държавните висши учебни заведения

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР