Великобритания ще забрани руското наемническо формирование Вагнер груп като терористична

...
Великобритания ще забрани руското наемническо формирование Вагнер груп като терористична
Коментари Харесай

Лондон забрани руската група Вагнер като терористична организация

Великобритания ще забрани съветското наемническо формирование " Вагнер груп " като терористична организация, оповестиха медиите на острова, цитирайки министъра на вътрешните работи Суела Браверман.

Обединеното кралство възнамерявало да трансформира " Група Вагнер " в " неразрешена " организация според антитерористичните закони, поставяйки я наедно с " Ислямска страна " и " Ал Кайда ", се споделя в публикация на в. " Дейли мейл ".

" Вагнер е разрушителна организация, която работи като боен инструмент на Русия на Владимир Путин в чужбина ", цитира вестникът думите на Браверман.

" Докато режимът на Путин взема решение какво да прави с чудовището, което е основал, продължаващата дестабилизираща активност на " Вагнер " единствено продължава да служи на политическите цели на Кремъл ", гласи изказването.

Съгласно Закон за тероризма от 2000 година министърът на вътрешните работи има право да забрани дадена организация, в случай че счита, че тя е забъркана в тероризъм.

Със заповедта за възбрана поддръжката на групата се смята за закононарушение.

" Те са терористи, просто и ясно - и тази заповед за възбрана ясно демонстрира това в законодателството на Обединеното кралство ", се споделя още публикацията. " Вагнер " е взел участие в грабежи, изтезания и безчовечен убийства ", добавя Брейвърман пред " Дейли мейл ".

Операциите на групировката в Украйна, Близкия изток и Африка " съставляват опасност за световната сигурност ", сподели тя.

" Ето за какво ние забраняваме тази терористична организация и продължаваме да оказваме помощ на Украйна, където можем в битката ѝ против Русия. "

Проектът за ограничения за възбрана на Групата " Вагнер " според закона ще бъде импортиран в Народното събрание в сряда./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР