Великобритания ще позволи подновяването на международните пътувания от 17 май,

...
Великобритания ще позволи подновяването на международните пътувания от 17 май,
Коментари Харесай

Великобритания ни посече: оставаме в „жълтия списък“ заради ...

Великобритания ще разреши подновяването на интернационалните пътувания от 17 май, само че лимитира броя на дестинациите, неизискващи следваща карантина, съобщи Ройтерс.

Общо 12 са страните в „ зеления лист “, идващите от които в Англия няма да се самоизолират. Ще се изискват единствено проби преди и след пътешестване.

Британският министър на превоза Грант Шапс назова стъпката „ пробна “, защото загрижеността от разпространяването на COVID-19 по света продължава да е доста огромна.

Всичко това значи, че от 17 май пътуванията в чужбина на отмора няма да бъдат считани за противозаконни. В същото време Турция, Малдивите и Непал ще бъдат преместени в „ аления лист “ от 12 май, което значи, че идващите от тях би трябвало да се карантинират по хотели за 10 дни, като поемат разноските за това.

Шапс предизвести хората, които счита да пътуват в чужбина да ревизират рестриктивните мерки, които ги засягат и да не бързат да си вършат резервации, които не плануват връщане на сумата, ако обстановката с COVID-19 се промени.

Министърът добави, че съжалява, че едни от най-популярните дестинации като Франция, Гърция и Испания не са включени към този момент в „ зеления лист “. Тези страни остават в „ жълтия лист “, където е и България, и идващите от тях би трябвало да се изолират в домашни условия най-малко за пет дни.

Преразглеждането на описите на правилото на светофара ще става на всеки три седмици. Останалите страни и територии в „ зеления лист “, с изключение на Португалия и Израел са: Сингапур, Австралия, Нова Зеландия, Бруней, Исландия, Гибралтар, Фолклъндските острови, Фарьорскиет острови, Южна Джорджия и Южните Сандвичеви острови и островите Света Елена, Тристан да Куня и Възнесение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР