Великобритания ще поиска от Европейския съюз ново отлагане на Brexit.

...
Великобритания ще поиска от Европейския съюз ново отлагане на Brexit.
Коментари Харесай

Тереза Мей отново иска отлагане на Brexit

Великобритания ще изиска от Европейския съюз ново отсрочване на Brexit. Това разгласи довечера английският министър председател Тереза Мей, оповестиха международните осведомителни организации.
Тя направи изказването след 7-часово съвещание на кабинета. Според нея, отлагането ще бъде " допустимо най-кратко ".
Сега Лондон публично би трябвало да напусне Общността на 12 април. С оглед на последните събития, евентуално ще бъде поискано това да се случи през май.
Очаква се въпросът да бъде подложен на изключителната среща на върха на Европейски Съюз на 10 април.
По-рано през днешния ден стана ясно, че депутати от разнообразни английски партии ще се опитат да спрат сюжет Brexit без съглашение. Ивет Купър от Лейбъристката партия ще внесе законопроект за отсрочване н раздялата след 12 април.
Депутати, които са срещу Brexit без съглашение, ще внесат проекта в Камарата на общините, където на следващия ден евентуално ще се проведат нови ориентировъчни гласувания, откакто Народното събрание не съумя да откри различно решение на гласуванията в понеделник вечерта.
Усилията ще бъдат съсредоточени върху предлагането на Купър, което планува Народното събрание да изиска от премиера Тереза Мей да излезе с предложение за отсрочване на Брекзит, с цел да се подсигурява, че Обединеното кралство няма да напусне Общността без съглашение.
През предходната седмица депутатите прокараха корекция, която им дава власт да поемат надзор над дневния ред на законодателния орган, както и да дебатират и прокарват промени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР