Великобритания ще бъде засегната от недостиг на гориво, храни и

...
Великобритания ще бъде засегната от недостиг на гориво, храни и
Коментари Харесай

Недостиг на гориво, храни и лекарства заплашва Великобритания при Брекзит без сделка

Великобритания ще бъде наранена от дефицит на гориво, храни и медикаменти, в случай че напусне Европейския съюз без съглашение, а също по този начин е застрашена от нарушение на работата на пристанищата и твърда граница с Ирландия, демонстрират документи на английското държавно управление, с които се е срещнал в. " Сънди таймс ", съобщи " Ройтерс ".

Според изданието прогнозите, направени от държавното управление, разказват най-вероятните последствия от Брекзит без договорка, а не най-лошите сюжети.

Правителствените оценки демонстрират, че 85 % от камионите, употребяващи основните пропускателни пунктове на Ламанша, " може да не са подготвени " за френските митници, което значи, че работата на пристанищата може да бъде нарушена в продължение на три месеца, преди придвижването да се усъвършенства.

Правителството също по този начин счита, че е евентуално да се стигне до твърда граница сред английския регион Северна Ирландия и Ирландия, защото сегашните проекти за отбягване на обилни инспекции ще се окажат неприложими.

Според вестника документите, готови този месец, разрешават да се " надникне в тайното обмисляне, реализирано от държавното управление за да се избегне пагубен срив на инфраструктурата на страната ", и показват " най-обстойната оценка за подготвеността на Англия за Брекзит без договорка ".

В документите като вероятен сюжет при Брекзит без договорка на 31 октомври се планува още съществено дълготрайно закъснение в доставките на медикаменти и дефицит на някои пресни храни, комбинирани с повдигане на цените, което може да засегне " уязвими групи ", отбелязва " Гардиън ".

Правителствен източник, представен от изданието, твърди, че " документът е от времето, когато министрите блокираха това, което беше належащо, с цел да се подготвим за овакантяване, и нямаше средства. Той бе пуснат преднамерено от някогашен министър в опит да се повлияе на полемиките с водачите на Европейски Съюз ". " Тези, които пречеха на подготовката, към този момент не са на власт, а 2 милиарда паунда в допълнение финансиране към този момент бяха предоставени разполагаем ", добавя източникът.

В документа се показва още, че се чакат митинги и контрапротести във Англия. Загубата на работни места и нарушаванията в някои промишлености " евентуално ще доведат до митинги и директни дейности с пътни блокади " към ирландската граница.

Новината идва малко преди срещите на английския министър председател Борис Джонсън с Ангела Меркел в сряда и с Еманюел Макрон в четвъртък.

В неделя Меркел, представена от " Ройтерс ", съобщи, че Берлин е квалифициран за " безреден " Брекзит. " Готови сме за всеки резултат, можем да кажем това, даже и да нямаме съглашение. Но при всички случаи ще положа старания за намиране на решения – до последния ден на договарянията ", посочи канцлерът. " Мисля, че при всички положения излизане със съглашение е по-добро от излизане без такова. Но в случай че това не е допустимо, ще сме готови и за алтернативата ", добави тя. Според " Сънди Телеграф " Джонсън ще каже на Меркел, че английският парламент не може да спре Брекзит.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (651)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР