Великобритания съобщи, че налага санкции на олигарха Владимир Потанин, известен

...
Великобритания съобщи, че налага санкции на олигарха Владимир Потанин, известен
Коментари Харесай

Великобритания наложи санкции на втория най-богат човек в Русия


Англия заяви, че постанова наказания на олигарха Владимир Потанин, прочут като съветския „ крал на никела “ и втория по благосъстояние човек в Русия, съобщи “Ройтерс”.

Освен Потанин през днешния ден английското държавно управление включи в листата си със наказания още 12 юридически и физически лица, измежду които има предприемачи, финансови компании и други.

" Потанин продължава да натрупа благосъстояние посредством помощта, която оказва на режима на Путин. В интервала след началото на съветската инвазия в Украйна той е станал притежател на „ Росбанк “ и е придобил дялове от „ Тинкоф банк “ “, се споделя в прессъобщение на английското държавно управление.

Потанин е един от най-богатите хора в Русия, макар че чистото му положение значително зависи от цената на 36-процентния му дял в компанията „ Норникел “, най-големия производител на паладий и пречистен никел в света.

Като претекст за включването му в английския санкционен лист се показва, че Потанин „ се е облагодетелствал от поддръжката си за съветското държавно управление, управлявайки „ Росбанк “. Според английските управляващи тази банка работи в бранша на съветските финансови услуги, който е от стратегическо значение за съветското държавно управление.

Списъкът включва също и Анна Цивилева, за която английското външно министерство сподели, че е братовчедка на Путин и ръководител на съветската миннодобивна компания " Колмар груп ", която също е глобена.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР