Великобритания регистрира най-голямото си увеличение на чуждестранните работници от началото

...
Великобритания регистрира най-голямото си увеличение на чуждестранните работници от началото
Коментари Харесай

Нараства броят на работниците чужденци във Великобритания

Англия записва най-голямото си нарастване на задграничните служащи от началото на пандемията COVID-19 до юни, като това се случва най-вече за сметка на служащи отвън Европейския съюз, демонстрират публични данни, представени от Ройтерс.

От януари 2021 година множеството жители на Европейски Съюз, които към оня миг не са работили във Англия, би трябвало да получават заплата, която не подбива доста съществуващите заплати и да имат гаранции от работодателя си, откакто поради Брекзит изгубиха предходното си съвсем безкрайно право на работа.



Промяната след Брекзит слага мигрантите от Европейски Съюз на една и съща основа с тези от останалата част на света , само че провокира недоволства от работодатели, които намират процеса за бюрократичен и възпрепятстващ наемането на служащи за места, на които се заплащат по-малко от 25 600 паунда (около 60 хил.лв) годишно.

Данните от Службата за национална статистика във вторник демонстрират, че броят на родените в чужбина служащи във Англия се е нараснал с 223 000 през годината до края на юни, по отношение на нарастване от 184 000 през годината до март и най-голямото нарастване от началото на 2020 година

" Миграцията - основен източник на дефицита на служащи през пандемията - демонстрира някои признаци на възобновяване ", сподели Джеймс Смит, икономист в ING.

Данните може да бъдат приветствани от Bank of England, която се тормози, че дефицитът на претенденти за заемане на работни места може да усили заплатите прекомерно бързо и да утежни скока на инфлацията.

Самуел Томбс от Pantheon Macroeconomics сподели, че миграцията евентуално ще нарасне още повече, защото праговете на заплатите за спонсориране на работни визи не са били нараснали в сходство със междинните заплати, които са с 5,1% по-високи от преди година.

Последните данни удостоверяват огромна смяна в миграционните модели спрямо преди Брекзит.

Работниците отвън Европейски Съюз са се нараснали със 189 000 , до момента в който броят на служащите от Европейски Съюз се е нараснал с 34 000 през последната година.



Предишни държавни данни демонстрираха, че Индия, Нигерия и Филипините са страните, чиито жители са получили най-вече квалифицирани работни визи през годината до март.

За разлика от тях повече от един милион служащи от Европейски Съюз се реалокираха във Англия сред финансовата рецесия от 2008-09 година и референдума за Брекзит през юни 2016 година, след като броят на заетите служащи, родени в Европейски Съюз, като цяло се стабилизира на малко под 2,4 милиона.

Броят на служащите отвън Европейски Съюз, наети във Англия, се е нараснал до 3,9 милиона от 3,1 милиона през шестте години от юни 2016 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР