Великобритания претърсва хеликоптерите и самолетите, принадлежащи на санкционирани руски олигарси,

...
Великобритания претърсва хеликоптерите и самолетите, принадлежащи на санкционирани руски олигарси,
Коментари Харесай

Великобритания претърсва хеликоптерите и самолетите, собственост на санкционирани руски олигарси

Великобритания претърсва хеликоптерите и самолетите, принадлежащи на глобени съветски олигарси, осведоми Агенция Ройтерс. Транспортното министерство изиска от остров Ман да дерегистрира персоналния хеликоптер на притежателя на футболния клуб Челси Роман Абрамович.

Роман Абрамович е един от седемте съветски олигарси, които бяха глобени от английското държавно управление. Неговите активи, най-вече недвижими парцели, както и частни самолети и хеликоптери бяха замразени. Никаква финансова транзакция не може да бъде осъществена по отношение на тях.

Санкциите стопираха и проектите на Абрамович да продаде футболния клуб " Челси ", поставяйки отбора под държавен надзор. Отборът може да продължи да играе, само че държавното управление съобщи, че е отворено за продажба на клуба, стига самият Абрамович да няма облага от това.

Министъра на превоза Грант Шапс е наредил на чиновниците си да събират разследваща информация за подозрителни самолети, в това число тяхната благосъстоятелност и проекти за полети. Ако установим, че те принадлежат на лица от листата със наказания или на лица, пребиваващи в Русия, те ще бъдат наказани, добави той.

Транспортният министър е помолил остров Ман, самоуправляваща се територия под английския суверенитет, да дерегистрира персоналния хеликоптер на Абрамович.

Луксозният хеликоптер Airbus EC-155 излетя от Станстед за Кан на 3 март, след заминаването на неговия персонализиран Boeing 767 няколко дни по-рано за Швейцария.

Не е ясно къде се намира Роман Абрамович сега.

Остров Ман, който поддържа личен авиационен указател, към този момент дерегистрира осем самолета, свързани с съветски олигарси.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР