Великобритания обяви, че Франция е освободила британски риболовен кораб, който

...
Великобритания обяви, че Франция е освободила британски риболовен кораб, който
Коментари Харесай

Франция освободи задържания британски риболовен кораб

Великобритания разгласи, че Франция е освободила английски рибарски транспортен съд, който задържа предходната седмица във френски води, и приветства решението на френския президент Еманюел Макрон да отсрочи налагането на комерсиалните наказания против Англия поради риболовния спор, съобщи " Ройтерс ".

Караницата след Брекзит за риболова доближи кулминационната точка си предходната сряда с арестуването от Франция на английския траулер Cornelis Gert Jan, във френски води покрай Льо Авър.
 Франция задържа английски траулер, разногласието за риболова се нажежава
Франция задържа английски траулер, разногласието за риболова се нажежава

" Това не е война, само че е борба "

Попитан дали арестуваният транспортен съд е бил освободен, английският министър на околната среда Джордж Юстис сподели: " Да. Разбирам, че този транспортен съд към този момент е освободен. "

Собственикът на кораба не е могъл да бъде открит за коментар. Данните за следене на кораби демонстрират плавателния съд в Льо Авър.

Макрон разгласи през вчерашния ден, че отсрочва комерсиалните наказания против Англия, с цел да могат договарящите от двете страни да работят по нови оферти за усмиряване на разногласието си по отношение на правата за лов на риба след Брекзит.

" Решението на французите е да се оттеглен от заканите, които насочиха ", сподели Юстис пред Sky News и добави: " Приветстваме това. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР