Великобритания няма колебания по случая "Скрипал". Има голяма вероятност Русия

...
Великобритания няма колебания по случая "Скрипал". Има голяма вероятност Русия
Коментари Харесай

Ема Хопкинс: Има голяма вероятност Русия да е виновна за отравянето


Англия няма съмнения по случая "Скрипал". Има огромна възможност Русия да е отговорна за отравянето.

Това сподели посланикът на Англия в България Ема Хопкинс пред Нова телевизия по отношение на отравянето на някогашния съветски разузнавач и двоен сътрудник Сергей Скрипал.

„ Всички 27 страни, които започнаха ограничения, не го вършат единствено от взаимност, става въпрос и за интернационалната сигурност. Има доста страни като България, които заради географски, стопански и енергийни аргументи, за които е доста мъчно да вземат такова решение. България участва в тази реакция на интернационално ниво, за което ние сме доста признателни “, сподели Хопкинс.

"Русия развива през последните 10 години невропаралитични субстанции за убийства в международен мащаб. Това е поредност от дейности. Години наред Русия погазва интернационалния правов ред - намесата й в целия свят, хакерски атаки. У нас това се преглежда като поредност от поредни дейности и за нас е доста значимо да покажем, че ние повече няма да поносим сходни неща", сподели посланикът.

"Всичко, популяризирано от съветското държавно управление, е една мрежа от неистини. България към този момент изрази своята доста мощна поддръжка и взаимност към Англия. Разбираме, че това е суверенно решение, което всяка страна подхваща “, акцентира Хопкинс.

Според нея "сигурността на Европа е и английската сигурност. Управлявайки развода си с Европа, желаеме от нея да реализираме равнище на сигурността, с цел да можем да се оправим със заканите, тъй като те не са единствено към Англия.

Посланикът увери, че Англия ще продължи да развива положителните връзки с България. „ Те са доста сили в битката с тероризма, нашите търговски връзки се разрастват. За нас е доста значимо да продължим да привличаме българските студенти", посочи тя./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР