Великобритания няма да се поколебае да отговори отново на нападенията

...
Великобритания няма да се поколебае да отговори отново на нападенията
Коментари Харесай

Великобритания няма да се поколебае да отговори на атаките на хутите

Великобритания " няма да се поколебае да отговори още веднъж " на нападенията на хутите, предизвести министър-председателят Риши Сунак след втората серия американско-британски удари, нанесени през нощта против йеменските бунтовници, съобщи Агенция Франс Прес.

" Ние не търсим борба ", съобщи ръководителят на английското държавно управление пред Народното събрание. " Но в случай че е належащо, Англия няма да се поколебае да отговори още веднъж при самоотбрана на нападенията на хутите “, сподели той.

" Призоваваме хутите и тези, които ги поддържат, да спрат тези противозаконни и неприемливи набези ", добави Риши Сунак.

Йеменските бунтовници хути предизвестиха, че ще отвърнат на новите американско-британски удари, нанесени през нощта против техни позиции в Йемен, на фона на ескалация, обвързвана с спора сред Израел и палестинското придвижване Хамас.

Йеменските бунтовници ускоряват нападенията против търговски кораби в Червено море и Аденския залив, като настояват, че работят в символ на взаимност с палестинците в Газа.

Американската и английската войска нанесоха първия удар против хутите на 12 януари.

Риши Сунак разгласи, че ръководителят на английската дипломация Дейвид Камерън ще посети района на Червено море " през идващите дни ".

„ Ще използваме най-ефективните средства, с които разполагаме, с цел да прекъснем финансовите запаси на бунтовниците ", сподели той. " Планираме да обявим нови ограничения за наказания през идващите дни, в съдействие със Съединените щати “, добави министър-председателят. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР