Великобритания може да използва войски от Специалната въздушна служба (SAS),

...
Великобритания може да използва войски от Специалната въздушна служба (SAS),
Коментари Харесай

Великобритания може да използва специални части за освобождаване на заложници в Газа

Англия може да употребява войски от Специалната въздушна работа (SAS), с цел да освободи заложници в линията Газа. Това оповестява вестник „ i “,  позовавайки се на източници.

Според тях SAS се готви да окаже помощ на Израел при положение на опит за освобождение на заложници, държани от бойци на палестинското коренно придвижване Хамас. Отбелязва се, че английските специфични сили сега оказват помощ на сътрудниците си от израелския спецназ Сайерет Маткал и специфичните сили на американската войска Делта в събирането на разследваща информация.

“Очевидно събитията в Южен Израел са довели до смяна в бойната подготвеност на английските специфични елементи. Ескадрилата SAS, която взе участие в маневрите, приключи разгръщането си предходната седмица няколко дни по-рано [от очакваното] ”, сподели източникът. Министерството на защитата на Обединеното кралство на собствен ред не разяснява спекулациите в медиите.

Вестникът акцентира, че от 2011 година английските специфични елементи са взели участие три пъти в интервенции по избавяне на заложници – в Кения, Нигерия и Йемен. Освен това те се разположиха шест пъти в разнообразни елементи на света за събиране на разследваща информация, в това число в Украйна в очакване на започването на специфична военна интервенция от Русия.

В сряда представител на министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак сподели пред Sky News, че офанзивата на Хамас против Израел е умъртвила седем британци и оставила още девет изчезнали.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР