Великобритания, Италия и Япония ще разработват нов изтребител, който използва

...
Великобритания, Италия и Япония ще разработват нов изтребител, който използва
Коментари Харесай

Великобритания, Италия и Япония разработват изтребител ново поколение

Великобритания, Италия и Япония ще създават нов изтребител, който употребява изкуствен интелект. Следващото потомство изтребител Tempest би трябвало да влезе на въоръжение до 2035 година и вероятно да размени Typhoon.

Съвместната самодейност ще сътвори хиляди работни места в Обединеното кралство и цели подсилване на връзките в региона на сигурността, отбелязва английският министър-председател Риши Сунак.

Работата по създаването на изтребителя към този момент е в ход. Целта е основаване на военен аероплан, който да употребява усъвършенствани датчици и изкуствен интелект, с цел да оказва помощ на водача, когато той е претрупан или подложен на мощен стрес. При нужда ще може да се ръководи и без присъединяване на водач и да изстрелва хиперзвукови ракети, написа offnews.bg.

Създаването на подобен комплициран аероплан е извънредно скъпо - създаването на самолета F-35 е най-скъпата стратегия, предприемана в миналото от Пентагона - по тази причина Англия търси сътрудници. Италия към този момент се е присъединила в плана, а присъединението на Япония е значим ход в миг, когато Англия построява по-тесни връзки със съдружниците си в Индийско-Тихоокеанския район, обезпокоени от по-настъпателния Китай.

Към програмата могат да се причислят и други страни. Франция, Германия и Испания към този момент работят дружно по собствен обособен план, както и Съединените щати.

За Обединеното кралство това съглашение е освен от позиция на сигурността, само че и от икономическа позиция. Надеждата е, че създаването на нов изтребител може да сътвори и поддържа хиляди работни места в Обединеното кралство и да отвори порти за по-голям експорт на оръжие.

Сунак ще даде старт на първия главен стадий от програмата по време на посещаване в RAF Coningsby, в Линкълншир, в петък. Преди визитата той съобщи:

" Сигурността на Обединеното кралство, както през днешния ден, по този начин и за бъдещите генерации, постоянно ще бъде от първостепенно значение за това държавно управление. Ето за какво би трябвало да останем на върха на напредъка в отбранителните технологии - да изпреварваме тези, които се пробват да ни навредят. Международното партньорство, което обявихме през днешния ден с Италия и Япония, има за цел точно това, като акцентира, че сигурността на евроатлантическия и индо-тихоокеанския район е неделима.

Разработените от нас бойни самолети от последващо потомство ще пазят нас и нашите съдружници по целия свят, като употребяват силата на нашата международна отбранителна промишленост - създавайки работни места и спасявайки живота на хора. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР