Великобритания има своя Мария Антоанета. Единствената разлика е, че популярната

...
Великобритания има своя Мария Антоанета. Единствената разлика е, че популярната
Коментари Харесай

„Да ядат ряпа“. Съдбата на Европа зависи от съвременни Марии-Антоанети

Англия има своя Мария Антоанета. Единствената разлика е, че известната мълва незаслужено приписва фразата " Ако нямат самун, дано ядат пасти " на френската кралица. А представителката на английското държавно управление прогласи сходна формула от трибуната на своя парламент, пред телевизионни камери и стенографки.

Факт е, че в този момент Англия претърпява следващата зараза от недостиг - плодовете и зеленчуците, изключително доматите и краставиците, в действителност изчезнаха от рафтовете на супермаркетите. Някои търговски вериги бяха принудени да наложат ограничавания върху продажбата на зеленчуци на човек, което единствено докара до увеличение на суматохата измежду потребителите.

Напоследък в Албиона от време на време избухват дефицити. Първоначално те бяха обяснявани с ковид, по-късно бяха приписани на Русия. И при положение на настоящия недостиг взеха решение да обяснят всичко с липса на годишна продукция от зеленчуци в Испания и Мароко. Учудващо е, че този път към момента не се сетиха да обвинят Русия.

И в тези условия министърът на околната среда и храните Тереза Кофи, отговаряйки на въпросите на депутатите, не откри нищо по-добро от това да посъветва нашарване на зеленчуковото меню с ястие на ряпа! При това тя приказва за „ търнип “, което е в действителност фуражна ряпа.

А тъкмо преди този момент Кофи стана известна с не по-малко блестящи отговори на въпросите на фермерите, преминавайки към открита неучтивост към тях. Относно дефицита на зеленчуци тя равнодушно отговори, че " не може да управлява времето в Испания ", като че ли не схваща апелите за поддръжка на домашното земеделие. А в отговор на недоволствата за неналичието на пари за храна измежду забележителна част от популацията, тя посъветва нуждаещите се да работят още няколко часа.

Британската общност в последно време (особено след премиерството на изцяло необразованата Лиз Тръс) към този момент не може да бъде сюрпризирана от некомпетентните изказвания на своите политици. Но министърът на храните шокира мнозина. Между другото, Тръс назначи най-хубавата си другарка Кофи на поста вицепремиер (първата жена в английската история, която заема този пост) и министър на опазването на здравето. Това макар че няма визия за работата на лекарите и е химик по обучение, също така приключила университета с огромни компликации заради слаби оценки.

Забележете какъв брой доста такива образци има в цяла Европа! Тръс, Кофи, Бербок и други непрекъснато учудват с неналичието и на най-малка осведоменост. Хенри Кисинджър насочи вниманието към казуса с качеството на западните политически водачи в последната си книга „ Лидерството “. Той изясни това с прекосяването на жителите от четене към образна просвета, което води до спад в качеството на грамотността.

Въпреки че казусът не е единствено в това. Политическата традиция на доста западни страни допуска, че депутатите получават своите изборни региони (т.нар. " безвредни " за избрана партия) в действителност като завещание и могат комфортно да седят в тях в продължение на десетилетия. Лесно може да бъдат номиниран за претендент в подобен изборен регион - и не е нужно да се тормозят за нищо.

Кофи, който няма съвсем никакъв опит, беше определена на практика несъмнено през 2010 година в регион, който постоянно гласоподава за консерваторите. А преди нея, от основаването на региона през 1983 година, там съвсем три десетилетия заставам единствено един народен представител, който откакто навърши 70 години, просто реши да се реалокира в по-спокойната Камара на лордовете (и, апропо, към момента е там). Това в действителност е цялата " политическа битка ".

Така политици като Кофи или Бербок в действителност не се интересуват от своите гласоподаватели. Затова рецесията на актуалните политически елити на Запада става все по-заплашителна, за което е все по-трудно да си затворим очите. Когато Мария Антоанета е на поста, сходни проблеми се вземат решение просто - с гилотина. Сега те не могат да бъдат решени с оставка: Кофи ще пристигна след Тръс, след Кофи - някой различен талант, който ще стартира да издава " препоръки от галактически мащаб и галактическа нелепост ". И щеше да е добре, в случай че само рафтовете на супермаркетите в Англия зависеха от такива некомпетентни хора. Но от тях зависи ориста на мира и войната в Европа. И от време на време на човек му става в действителност ужасно.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР