Великобритания има нов премиер от днес - Борис Джонсън прие

...
Великобритания има нов премиер от днес - Борис Джонсън прие
Коментари Харесай

Смяна на властта: Борис Джонсън е новият британски премиер

Великобритания има нов министър председател от през днешния ден - Борис Джонсън одобри поканата на кралица Елизабет Втора да поеме ръководството на страната. Тереза Мей напусна " Даунинг стрийт " 10 с прочувствена тирада, а нейният правоприемник още веднъж удостовери желанието си да изведе страната от Европейски Съюз.

С бурни овации, Тереза Мей беше изпратена от английския парламент, където скоро ще се върне, само че като народен представител. Новата " желязна лейди " напусна " Даунинг стрийт " с оптимизъм.
Тереза Мей, някогашен министър председател на Англия: Да си министър-председател на Англия, е голяма привилегия, чест и отговорност. Надявам се, всяко младо момиче, видяло, че жена е била министър председател, да осъзнае, че за дамите няма невъзможни неща.
Мей беше отпред на Англия по време на тежки рецесии - серията от атентати в Лондон и Манчестър, пожарът в " Гренфел тауър " и дипломатическия раздор с Русия към шпионския скандал " Скрипал ". Най-трудната задача се оказа Брекзит - тъкмо тя стана причина за оставката й.

Сега разводът с Брюксел остава в ръцете на 54-годишния Борис Джонсън. Пътят му наподобява няма да е елементарен, още преди да се срещне с кралица Елизабет Втора, той се изправи пред първото си предизвикателство - протестиращи пробваха да попречат на кортежа да стигне до Бъкингамския замък.
Борис Джонсън, министър председател на Англия: Кралицата ми предложи да образувам държавно управление и аз одобрих. Има хора, съгласно които страната ни се е трансформирала в пленник на един въпрос, който остава неуреден към този момент трета година. Твърдят, че не можем да осъществим волята на народа. Тук съм, с цел да потвърдя, че това не е правилно. Ще напуснем Европейски Съюз на 31 октомври. Без " в случай че " и без " само че ".
Джонсън разгласи, че ще контракти нова договорка за Брекзит и че този път тя ще бъде утвърдена от Народното събрание. Сравняват го с Доналд Тръмп, само че за разлика от американския президент и неговата политика " Америка преди всичко ", Борис Джонсън се разгласи за по-отворена към света Англия.

На този декор връзките с Иран са обтегнати до краен лимит, хладни остават и тези с Русия. Очаква го и напрежение в Народното събрание, където опозицията няма да му обезпечи управнически комфорт. След серия от знакови оставки през последното денонощие, новият английски министър председател се зае със сформирането на кабинет.

Само преди три години, Борис Джонсън съобщи, че няма никакъв късмет той да стане министър председател. Сега, когато това е реалност, е време да покаже дали може да излезе от облика си на шут и в действителност да ръководи.
 Борис Джонсън е новият министър председател на Англия Борис Джонсън е новият министър председател на Англия
Борис Джонсън е новият водач на английските Консерватори, а на следващия ден ще наследи Тереза Мей и на премиерския пост. Бившият кмет на Лондон победи външния ми...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР