Великобритания и светът ще станат свидетели днес на първата от

...
Великобритания и светът ще станат свидетели днес на първата от
Коментари Харесай

Коронясват Чарлз Трети, премиерът Риши Сунак със съдбовни думи

Великобритания и светът ще станат очевидци през днешния ден на първата от 70 години кралска коронация в Лондон.

Министър-председателят Риши Сунак насочи приветстие преди коронацията на крал Чарлз, в което я дефинира като историческо събитие за нацията, само че и проява на нейния съвременен темперамент. Той сподели, че никоя друга страна не може да го направи по подобен блестящ метод.
-->
Чарлз и брачната половинка му Камила ще бъдат короновани в лондонското Уестминстърско абатство, като продължат обичаи от към 1000 години, само че и ще внесат нови моменти.

Сунак сподели, че това ще бъде " миг на изключителна национална горделивост ".

" Но това не е просто театър. Това е горделив израз на нашата история, просвета и обичаи. Ярка проява на модерния темперамент на страната ни. И сърдечен обред, посредством който се ражда нова епоха ", посочи той.

Сунак сподели, че церемонията в абатството, където кралете на Англия и Англия са били короновани от 1066 година, ще включва представители от всяка религия за първи път.

Чарлз автоматизирано стана крал след гибелта на майка си кралица Елизабет II предишния септември, само че коронацията се счита за извънредно алегоричен миг, който легитимира монарха по обществен метод.

Съботното събитие ще бъде в по-малък мащаб от предходното преди 70 години. Въпреки това коронацията ще бъде обилна. Короната на Свети Едуард, която тежи към 2,2 кг и датира от 1661 година от ръководството на неговия адаш крал Чарлз II, ще бъде сложена на главата на Чарлз III по време на церемонията.

Държавни глави и международни високопоставени лица идват в английската столица за коронацията.

Mинистър-председателят Гълъб Донев  съставлява България.

Чарлз даде банкет в петък за международните водачи, събрали се в Лондон за коронацията му

Той организира и среща на водачи от Общността на нациите, асоциация на 56 страни, които той също оглавява, като в същото време ще поздрави министър-председатели и кралски представители от 14-те други кралства, където той е държавен глава, в това число Австралия и Канада.

Лидерите на Австралия и Нова Зеландия ще се врекат във честност на крал Чарлз при коронацията му в утрешния ден, макар че и двамата са пожизнени републиканци, които не се стесняват да изяснят позициите си.

Бъкингамският замък разгласява поканите за Коронацията на Чарлз Трети и Камила.

От обявата излиза наяве, че 2000 души са поканени да участват на историческото събитие в Уестминстърското абатство на 6 май.

Титлата на Камила към този момент ще бъде " кралица ", а не " кралица консорт ", както до момента.

Специална роля в церемонията ще имат 9-годишният принц Джордж и тримата внуци на кралица Камила.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР