Великобритания, Франция, Германия и САЩ осъдиха атаката с нервно-паралитично вещество

...
Великобритания, Франция, Германия и САЩ осъдиха атаката с нервно-паралитично вещество
Коментари Харесай

Великобритания, Франция, Германия и САЩ: В аферата Скрипал е замесена Русия

Великобритания, Франция, Германия и Съединени американски щати осъдиха офанзивата с нервно-паралитично вещество против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия, отбелязвайки, че „ няма правдоподобно различно пояснение " на присъединяване на Москва.
" Ние, водачите на Франция, Германия, Съединените щати и Обединеното кралство, сме отвратени от офанзивата против Сергей и Юлия Скрипал в британския град Солсбъри на 4 март ", гласи рядко срещаното взаимно изказване, огласено от английското държавно управление.
" Споделяме оценката на Обединеното кралство, че няма правдоподобно различно пояснение и означаваме, че неспособността на Русия да отговори на законното искане на държавното управление на Обединеното кралство в допълнение акцентира нейната отговорност. „ Призоваваме Русия да вземе отношение по всички въпроси, свързани с офанзивата в Солсбъри ", споделят още четирите международни сили в своето изказване, представено от БГНЕС.
„ Русия би трябвало по-специално да обезпечи цялостно откриване на програмата „ Новичок “ на Организацията за възбрана на химическите оръжия. Отравянето на двамата души в Солсбъри е първото потребление на нервно-паралитично вещество в Европа след края на Втората международна война. Това значи " нарушаване на интернационалното право. Това заплашва сигурността на всички нас ", обявиха американските и европейските водачи.
напомня, че Англия свързва офанзивата с създадени по руско време нервно-паралитични субстанции, известни като „ Новичок “, и упрекна Москва, че не е обяснила по какъв начин отровата е била употребена на британска земя.
„ Новичок “ ( " новопостъпил " ) се отнася до група мощни и смъртоносни химически съединения, създадени от руското държавно управление през 70-те и 80-те години, някои от които бяха признати от руската войска през 1990 година
Почти всичко в публичната сфера по въпроса е пристигнало от съветски дезертьори, които разкриха съществуването на тайната оръжейна стратегия през 90-те години, в това число някогашен химик, който написа книга за тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР