Великобритания е изпратила сателитни снимки на ООН, които могат да

...
Великобритания е изпратила сателитни снимки на ООН, които могат да
Коментари Харесай

Великобритания предала на ООН снимки, доказващи ракетите от КНДР за Русия

Великобритания е изпратила сателитни фотоси на Организация на обединените нации, които могат да потвърдят обстоятелството на доставката в Русия на севернокорейските оръжия, написа английският вестник Guardian, като се базира на отчет на военното разузнаване, с който разполага изданието.

Сателитните фотоси се правени от септември до декември. На тях са снимани три съветски кораба - " Мая ", " Ангара " и " Мария ". Според вестника, сателитните фотоси са документирали зареждането на контейнери на съветските кораби в севернокорейско пристанище .

Снимките не разрешават да се дефинира какво има в контейнерите , е маркирано в отчета на английското разузнаване, само че през последните седмици съмненията звучат все по-ясно, че КНДР трансферира балистични ракети в Русия.

Русия не е признала за приемане на ракети от КНДР, само че Съединени американски щати и техните съдружници считат прехвърлянето на ракети за открития факт.

На 4 януари формалният представител на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби съобщи, че и към този момент е изстреляла най-малко една ракета към Украйна по време на.
 Путин припрян да посети Северна Корея
Путин припрян да посети Северна Корея

Руският президент е изразил предпочитание да посети Пхенян скоро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР