Великобритания е готова да предостави на представителите на държавите-членки на

...
Великобритания е готова да предостави на представителите на държавите-членки на
Коментари Харесай

Великобритания е готова да представи пред ООН копия от снимките с отровителите на Скрипал

Великобритания е подготвена да даде на представителите на държавите-членки на Съвета за сигурност копия от фотосите, на които са разпознати съветските сътрудници, обвинени за отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия с веществото " новичок ", предадоха осведомителните организации.

Това беше оповестено от непрекъснатата представителка на Англия към Организация на обединените нации Карън Пиърс на изключителното съвещание на Съвета, свикано по самодейност на Лондон.

Предложението на Пиърс идва в отговор на позицията на съветското външно министерство, което се усъмни в достоверността на фотосите от Солсбъри и Лондон, показващи причинителите на химическата офанзива.

" Един от петте непрекъснати членове (на Съвета за сигурност - б.р.) изложи на съветски живота на хората в Солсбъри. " - акцентира Пиърс, представена от Би Би Си.

По думите на английската представителка, в случай че двамата обвинени за покушението изоставен рамките на Русия, Лондон ще употребява всяка опция да ги задържи, екстрадира и подведе под отговорност във Англия. Тя подсети, че Англия е постигнала издаване на европейска заповед за арест на двамата руснаци и че те ще бъдат оповестени за търсене от Интерпол. Същевременно Пиърс акцентира, че е ясно, че Русия няма да желае да ги съобщи.

Във връзка с покушението против двамата Скрипал в Солсбъри тя прикани интернационалната общественост да отстоява " законите нормите и институциите, които защищават жителите от химически офанзиви " и ги защищават от враждебна задгранична интервенция.

Тя добави, че Съветът за сигурност би трябвало да укрепи Конвенцията за възбрана на химическите оръжия и да разреши на Организацията за възбрана на химическите оръжия да дефинира кой е използвал такова оръжие.

" Ние няма какво да крием, само че се притеснявам, че Русия има от какво да се бои. " - разяснява английската представителка.

От своя страна съветският представител в Организация на обединените нации Василий Небензя прикани английската страна към " въздържаност ", като назова изводите на Лондон по случая Скрипал " русофобски мечти ".

Той упрекна английската страна, че работи по метода на Гьобелс - " лъжата, повторена хиляда пати, става истина ".

Той упрекна английската страна, че работи по метода на Гьобелс - " лъжата, повторена хиляда пати, става истина ".

Нито един от членовете на Съвета за сигурност не поддържа съветската позиция. Традиционно подкрепящи Москва страни като Китай и Казахстан, също и Кувейт се включиха в разискванията с обтекаеми изречения. Останалите поддържаха Лондон.

Постоянната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли дефинира английското следствие като точно и обективно. Тя упрекна Москва, че се пробва да отвлече вниманието от своята отговорност за станалото в Солсбъри. По думите й, пред интернационалната общественост стои задачата да помогне на Лондон в издирването на з

Вчера английската полиция назова имената на двамата руснаци, които упрекна за покушението против Скрипал - Александър Петров и Руслан Боширов. Британските следователи прецизират, че тези имена са псевдоними.

Вчера министър председателят Тереза Мей съобщи пред Народното събрание, че следствието е достигнало до извода, че те са чиновници на съветското военно разузнаване - ГРУ. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР