Великобритания днес разшири списъка със санкции заради войната в Украйна,

...
Великобритания днес разшири списъка със санкции заради войната в Украйна,
Коментари Харесай

UK санкционира Кабаева, баба ѝ, бившата жена на Путин и братовчедите му |

Великобритания през днешния ден разшири листата със наказания поради войната в Украйна, като записа в листата най-близките хора на президента Владимир Путин за да се засегнаха финансовата му мрежа. В листата влизат посочената за държанка на Путин Алина Кабаева, баба ѝ Анна Зацеплина, някогашната му брачна половинка Людмила и няколко негови братовчеди. Според английското държавно управление по този начин се стяга контролът върху президента и неговото обграждане.

Официалното имущество на Путин е непретенциозно, а методът му на живот се финансира от заговорническа група от семейство, другари и хайлайф. Обединеното кралство към този момент е наложило наказания на повече от 1000 физически лица и 100 юридически лица, в това число на олигарси на стойност 117 милиарда паунда

Днес министърът на външните работи Лиз Тръс разгласи нови наказания против " портфейла " на фамилията и приятелите на Путин - тези, които той награждава с държавни постове и благосъстояние в подмяна на тяхната безрезервна преданост.

Путин заявява доста непретенциозно имущество: дребен апартамент в Санкт Петербург, две Волги ГАЗ-21, една Lada Niva и ремарке Скиф. В реалност Путин разчита на своята мрежа от родственици, другари от детството и селекциониран хайлайф, които са се възползвали от неговото ръководство и на собствен ред поддържат метода му на живот, се отбелязва на уеб страницата на английското държавно управление. Тяхната премия е въздействие върху делата на съветската страна, което надалеч надвишава формалните им позиции в обществото.

Днешните наказания ще обиден тази интрига, която дължи на Путин своето благосъстояние и власт и на собствен ред поддържа Путин и неговата военна машина.

Министърът на външните работи Лиз Тръс съобщи:

Разкриваме и се насочваме към сенчестата мрежа, която поддържа първокласния метод на живот на Путин, и затягаме контрола върху близкото му обграждане. Ще продължим със глобите против всички, които подкрепят и подстрекават експанзията на Путин, до момента в който Украйна не победи.

Разточителният метод на живот на Путин постоянно е показван, като репортажи разкриват връзки с яхта на стойност 566 млн. паунда и " Двореца на Путин " на стойност 1 милиарда $ - публично благосъстоятелност на близкия помощник Аркадий Ротенберг, който беше глобен през декември 2020 година

Членовете на фамилията му образуват главния контингент на вътрешния му кръг - получават властови позиции с помощта на принадлежността си към режима. Сред глобените през днешния ден лица са:

- Алина Кабаева,  бивша гимнастичка, олимпийска шампионка по художествена гимнастика. Кабаева се издигна до ръководител на управителния съвет на Националната медийна група, която съгласно сведенията е най-голямата частна съветска медийна компания. Твърди се, че тя има близки връзки с Путин и даже има деца от него. Била е народен представител в Думата от партията на Путин " Единна Русия ".

- Анна Зацеплина , баба на Алина Кабаева и помощник на Генадий Тимченко - дълготраен помощник на Путин, глобен от Обединеното кралство на 22 февруари 2022 година, от който съгласно сведенията е получила първокласен апартамент в Москва.

- Людмила Очеретная , някогашна първа дама на Руската федерация и някогашна брачна половинка на Путин. След развода си с Путин през 2014 година Очеретная се е възползвала от преференциални бизнес връзки с държавни структури.

- Игор Путин , първи братовчед на президента Владимир Путин и съветски предприемач. Игор Путин е шеф на интернационалното морско пристанище Печенга.

- Михаил Путин , съветски предприемач и родственик на президента Владимир Путин. Михаил Путин е заместник-председател на Управителния съвет на застрахователната компания СОГАЗ и заместник-председател на Управителния съвет на " Газпром ".

- Роман Путин , първи братовчед на президента Владимир Путин. Роман Путин намерено приказва за връзката си с Путин и акцентира по какъв начин тази фамилна връзка е разрешила на неговата компания, Putin Consulting, да оказва помощ на задграничните вложители в Русия.

- Михаил Шеломов,  бизнесмен и първи братовчед на Путин. Компанията на Шеломов ООО " Акцепт " има общи чиновници с " Бином " АД - компанията, записана като притежател на " Двореца на Путин ". Чрез компанията си Акцепт Шеломов е акционер и в банка " Россия ", тясно обвързвана с Кремъл и ръководена от основни лейтенанти на Путин, глобена от Обединеното кралство на 22 февруари 2022 година

Путин също по този начин обичайно слага свои доверени лица и правилни поддръжници на стратегически позиции в страната, разширявайки персоналния си обсег във всички кътчета на съветската стопанска система. Други глобени през днешния ден са:

- Александър Плехов , непосредствен другар на Путин. Той се е възползвал от връзките си с Путин, а компанията му Vital Development Corporation се е възползвала от доста държавно застъпничество.

- Михаил Клишин , изпълнителен шеф на банка " Россия " и член на Съвета на шефовете на СОГАЗ.

- Владимир Колбин , наследник на приятеля от детинство на Путин и хипотетичен негов бизнес сътрудник, Пьотр Колбин. Владимир се е възползвал и е подпомагал държавното управление на Русия, действайки като общоприет шеф на ООО " Морско пристанище Геленджик ". 

- Юрий Шамалов , наследник на Николай Шамалов (санкциониран от Обединеното кралство през 2014 г.) и брат на някогашния шурей на Путин, Кирил (санкциониран от Обединеното кралство на 24 февруари 2022 г.). Юрий е член на новия хайлайф от деца на най-близките сътрудници на Путин и бързо се издига, с цел да стане президент на " Газфонд " и член на Съвета на шефовете на " Газпромбанк ".

- Виктор Хмарин е съветски юрист и предприемач, другар и родственик по сватовство на Путин. Хмарин е притежател на редица предприятия, в това число LLC NefteProduktServis, което работи в съветския енергиен бранш.

" Днешните наказания изолират членовете на фамилията и финансистите, които са надълбоко в обкръжението на Путин, и ускоряват натиска върху него, до момента в който той продължава безсмислената си инвазия в Украйна. От нашествието насам Обединеното кралство е наложило наказания на над 1000 физически лица и 100 юридически лица, в това число на олигарси с чисто световно положение от над 117 милиарда паунда ", заявят от английското държавно управление. 

Какво значат английските наказания:

Замразяване на активи

Замразяването на активи попречва всеки жител на Обединеното кралство или всяко дружество в Обединеното кралство да работи с каквито и да било средства или стопански запаси, които са благосъстоятелност, държани или следени от посоченото лице. Финансовите наказания на Обединеното кралство се ползват за всички лица на територията и в териториалното море на Обединеното кралство, както и за всички лица от Обединеното кралство, където и да се намират те по света. Те също по този начин предотвратяват даването на средства или стопански запаси на посоченото лице или в негова изгода.

Забрана за пътешестване

Забраната за пътешестване значи, че на посоченото лице би трябвало да бъде отказано позволение за влизане или оставане в Обединеното кралство.

Транспортни наказания

Летенето или кацането на съветски въздухоплавателни средства в Обединеното кралство е равно на закононарушение и дават на държавното управление пълномощия да изважда от регистъра на въздухоплавателните средства на Обединеното кралство въздухоплавателни средства, принадлежащи на посочени съветски физически и юридически лица, даже в случай че глобеното лице не е на борда. На съветските кораби също по този начин е неразрешено да влизат в пристанищата на Обединеното кралство.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР