Велико Търново. Студеното време и отрицателните температури не повлияха на

...
Велико Търново. Студеното време и отрицателните температури не повлияха на
Коментари Харесай

Велико Търново: Студеното време не повлия на условията в училищата и детските градини в града, класните стаи бяха проверени от специална комисия

Велико Търново. Студеното време и негативните температури не повлияха на изискванията в учебните заведения и детските градини във Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Топли класни стаи посрещнаха на всички места учениците и децата, а образователните заведения бяха тествани от комисия, образувана от кмета Даниел Панов и ръководена от заместник-кмета по филантропични действия Ганчо Карабаджаков. Обект на инспекцията бяха 22 общински учебни заведения и детски градини. Проверката беше осъществена в наличието на шефовете на просветителните институции, като обхвана температурата в пространствата и организацията по снегопочистване в дворовете.
В детските градини температурите варират сред 22 и 27 градуса, а в учебните класни стаи – сред 19 и 25 градуса. Входовете и дворовете на постройките са добре почистени и проходими, няма усложнения на напредването на деца, възпитаници и родители.
Комисията установи също, че посещаемостта в класните стаи е естествена, а броят на отсъстващите е дребен и е нормален за зимния сезон.
Липсват сигнали от родители по отношение на ниските температури. Неразрешени проблеми заради зимната конюнктура не бяха открити.
Освен главния вид гориво, употребявано за отоплението на детските градини и учебни заведения, за всяко от тях е обезпечен и различен източник на топлинна сила.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР