Велико Търново. Подготвя се за прочистване на един от критичните

...
Велико Търново. Подготвя се за прочистване на един от критичните
Коментари Харесай

Подготвя се за прочистване един от критичните участъци на река Янтра във Велико Търново

Велико Търново. Подготвя се за пречистване на един от сериозните сектори от коритото на река Янтра в урбанизираната зона на Велико Търново, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . От Община Велико Търново прецизират, че се планува да бъде обработен сектора от Дъговия мост на Южния пътен възел до мостовото оборудване против жп гарата. От там обясниха, че дължината на всяка една от бреговите линии е 500 метра.

„ Премахната е храстовидната растителност по крайбрежията, изведени са стволове и клони на дървета, влачени от речните води. Предстоящите действия включват заравняване на бреговата линия, както и унищожаване на островни формирания от земни почви. Мерките целят възстановяване на проводимостта на речното корито и попречване на наводнения “, допълват още от Общината.

Финансирането е обезпечено от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет и е в размер от към 500 хиляди лева Същите по темперамент действия се плануват през лятото и в сектор на река Негованка край село Емен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР