Велико Търново. Оперният шедьовър Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини ще

...
Велико Търново. Оперният шедьовър Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини ще
Коментари Харесай

Велико Търново: Оперният шедьовър „Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини ще бъде представен от Бургаската опера на фестивала „Сцена на вековете“ на крепостта Царевец

Велико Търново. Оперният шедьовър „ Мадам Бътерфлай “ от Джакомо Пучини ще бъде показан от Бургаската опера на фестивала „ Сцена на вековете “ на крепостта Царевец във Велико Търново. История за младата гейша Чо-Чо-Сан ще завладее публиката довечера, от 21.00 часа, оповестиха от Общинската организация по туризъм „ Царевград Търнов “ .
Със своята завладяваща музика и сърцераздирателна история за изоставена от своя обичан гейша, „ Мадам Бътерфлай “ на Пучини е една от най-популярните опери на всички времена. В основната роля ще влезе Йоана Железчева, а нейният обичан – лейтенант Пинкертон, ще бъде изпълнен от световноизвестния тенор Калуди Калудов. В облика на вярната прислужница Сузики ще влезе Андреана Николова, а звездата на македонската опера Марян Йованоски ще извърши баритоновата партия на американския консул Шарплес.
Диригент на спектакъла е Ивайло Кринчев, а режисьор -директорът на Държавна опера Бургас – Александъър Текелиев.
Още 6 спектакъла на Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов “-Велико Търново и оперите от Бургас, Варна и Русе ще бъдат показани на главната сцена на фестивала „ Сцена на вековете “ на крепостта Царевец. Това са оперите „ Луд Гидия “ (3 август), „ Джоконда “ (11 август) и Аида “ (18 август) и мюзикълите „ Зоро “ (21 юли), „ Криворазбрана цивилизация “ (27 юли) и „ Човекът от Ла Манча “ (5 септември).
След всяко зрелище като подарък за феновете ще бъде предавано аудио-визуалното шоу „ Царевград Търнов-звук и светлина “.
Фестивалът има и съпътстващи събития в Летния спектакъл на Велико Търново, където ще са концертите „ Опасен сексапил “ (17 юли) и „ Обичайните обвинени “ (24 август). В Летния спектакъл на 15 септември ще е и балетът „ Ромео и Жулиета “ на „ Арабеск “, чието зрелище на Царевец на 7юли бе анулирано поради неприятното време.
„ Сцена на вековете “ 2018 се организира под патронажа на министъра на културата Боил Банов. Домакин на влиятелното събитие е община Велико Търново, тазгодишното издание е притежател на влиятелния лейбъл „ Европа на фестивалите, фестивалите на Европа “ 2018-2019.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР