Велико Търново. Нека на 2 юни се замислим какво оставяме

...
Велико Търново. Нека на 2 юни се замислим какво оставяме
Коментари Харесай

Кметът на Велико търново инж. Даниел Панов: Нека на 2 юни се замислим какво сме съградили и какво ни е обединило, за да просперира нашия град и да се развива България

Велико Търново. Нека на 2 юни се замислим какво оставяме след себе си, какво сме съградили и какво ни е обединило, с цел да просперира нашия град и да се развива България! Това сподели по време на церемонията за полагане на основите на монумент на Христо Ботев във Велико Търново кметът инж. Даниел Панов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Той акцентира, че това е миг, който ще бъде запечатен в историята на старопрестолния град. „ Паметникът на Христо Ботев ще се намира в централната градска част. Той ще учи нашите деца на родолюбие и ще остане и след нас. Нека да вършим повече каузи, с които ще оставим нещо зад тила си, нещо, което да припомня за великите българи, историята на България и историята на Велико Търново “, уточни инж. Панов.
Той напомни, че историята на остарялата българска столица е обвързвана с живота и делото на Христо Ботев. Във Велико Търново са заровени брачната половинка и дъщерята на българския стихотворец и бунтовник – Венета и Иванка Ботеви. „ Дни като днешния би трябвало да ни връщат към исторически обстоятелства и момента, към велики българи като Христо Ботев, които са дали доста за Българя, които са желали да видят обединена, самостоятелна и европейска Българея. Дни като днешния ни припомнят и за героите, които са дали своя живот за Освобождението на България. Нека има повече дни като днешния. Нека да възпитаваме в дух на родолюбие и на българщина нашите деца и внуци. Ботев е популярен българин. Ние всички, когато чуем неговото име, би трябвало да се гордеем, че сме българи. Ботев и Левски са ни дали доста образци за обединяване и тези образци и през днешния ден ние би трябвало да използваме, с цел да продължим техните хрумвания за обединена България, за самостоятелна България, за европейска България “, сподели в словото си инж. Даниел Панов.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР