Велико Търново. Над 300 хранилки за пойни птици са поставени

...
Велико Търново. Над 300 хранилки за пойни птици са поставени
Коментари Харесай

Велико Търново: Над 300 хранилки за пойни птици са поставени на територията на областта в рамките на кампанията „Зрънце любов“

Велико Търново. Над 300 хранилки за пойни птици са сложени на територията на област Велико Търново в границите на акцията „ Зрънце обич “. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Велико Търново Свилен Чешмеджиев, координатор на офиса на Българското сдружение за отбрана на птиците в Свищов. Той означи, че хранилките са спомогнали за оцеляването на птиците през зимните месеци, когато всичко е било затрупано от сняг и те мъчно са намирали храна. По думите му тази зима акцията се е радвала на огромен триумф. Основните действия на „ Зрънце обич “ се реализират през зимата, само че и в този момент през лятото се инсталират поилки за птици, от които да си вземат вода и да се разхладят в жегите. През пролетта възпитаници от Свищов са сложили гнездилки в местностите „ Паметниците “ и „ Калето “ в крайдунавския град. „ През зимните месеци изработихме и поставихме и много хранилки. Така че през тази година акцията продължава и се надявам още повече хора да се включат в нея “, уточни Свилен Чешмеджиев.
Той означи, че всеки месец офисyът на Българското сдружение за отбрана на птиците в Свищов провежда разнообразни начинания с деца и възпитаници – наблюдения на птици, визити на Природен парк „ Персина “ и други. Деца от локалните учебни заведения се включват в палаткови и скаутски лагери. „ Общо взето съвсем непрекъснато имаме някакъв досег до децата. Това е основно концепцията – да покажем това богато биоразнообразие по река Дунав, да усетят и те величието на нашата природа. Така че ние непрекъснато правим разнообразни просветителни действия, които са плаващи. Не сме ги съобщавали. Разбираме се на локално равнище или на районно равнище, само че всеки месец на нашия уебсайт може да се видят разнообразни неща, които ние вършим. Специално ние по река Дунав всеки месец имаме разнообразни мероприятия за учениците “, добави Свилен Чешмеджиев.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР