Велико Търново. Международно биенале на стъклото гостува във Велико Търново.

...
Велико Търново. Международно биенале на стъклото гостува във Велико Търново.
Коментари Харесай

Велико Търново: Международно биенале на стъклото гостува в града – представени са творби на 20 артисти

Велико Търново. Международно биенале на стъклото гостува във Велико Търново. Пластики с доста висока художествена стойност са показани в Изложбените зали „ Рафаел Михайлов “, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Произведенията са на 20 създатели от Швеция, Полша, Япония, Ирландия, Германия, Хърватия и други Творците са част от международния хайлайф на изкуството от стъкло.
Изложбата бе открита от заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков, от декана на художествения факултет на ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “ проф. Борис Желев и от Габриела Тончева, която е измежду уредниците на бианалето.
Голям бе ползата към експозицията още в първия ден на гостуването й. Много великотърновци, студенти, преподаватели, художници разгледаха пластиките. Сред тях бе и заместник-кмета по икономическото развиване Снежана Данева-Иванова.
Международното бианале на стъклото обгръща четири града в България – София, Велико Търново, Варна и Белослав. Над 120 актьори от 30 страни показват своите творби в границите на националното събитие. Като част от изложбите ще бъдат проведени креативен ателиета и презентации на водещи в международен мащаб създатели от няколко страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР