Велико Търново. Лятна полицейска академия за деца и младежи стартира

...
Велико Търново. Лятна полицейска академия за деца и младежи стартира
Коментари Харесай

Велико Търново: 400 деца ще се включат в Лятната полицейска академия в общината

Велико Търново. Лятна полицейска академия за деца и младежи започва край Велико Търново. За осма поредна година стотици деца ще станат част от серията от занимания, които ще се организират през цялото лято в 20-е юношески центрове в обитаемоте места от общината. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Над 400 деца и възпитаници ще дадат старт на самодейността в утрешния ден – 22 юни. Откриването е в 10.30 часа на стадиона в Килифарево. Атрактивна презентация ще създадат децата от клуба на младия огнеборец в село Самоводене. Демонстрации са подготвили и от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Лятната полицейска академия е дело на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „ Янтра 2001 ”, ОДМВР и Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Подкрепа оказват от Дарителско съдружие „ Св. Иван Рилски “, Съюза на пивоварите в България и Националния боен университет „ Васил Левски “.
По време на откриването Съюзът на пивоварите ще отличи най-хубавите произведения в конкурс за рисунка, в който участваха деца от 20 обитаеми места общината. Неправителствената организация ще разгласи и кои са четирите плана на младежките центрове, получаващи финансиране по стратегия „ Устойчиви начинания и партньорство “.
През летния сезон децата и младежите, станали част от самодейността „ Лятна полицейска академия “, ще узнаят кои са най-разпространените закононарушения и по какъв начин да се предпазят от тях, по какъв начин да противодействат на експанзията, по какъв начин да се пазят от трафик на хора и какви са разпоредбите за сигурността на придвижването. Ще има и серия от занимания по оказване на първа помощ, за реакция при пожари и други бедствия. Кампанията подчертава също върху спорта, здравословния метод на живот и основаването на другарства.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР