Велико Търново. Държавен архив – Велико Търново представя Културен калейдоскоп

...
Велико Търново. Държавен архив – Велико Търново представя Културен калейдоскоп
Коментари Харесай

Държавен архив – Велико Търново представя „Културен калейдоскоп от старите негативи“ от 1 септември

Велико Търново. Държавен списък – Велико Търново показва „ Културен калейдоскоп от старите негативи “. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Велико Търново от институцията. Изложбата е основана по плана „ Ретроспекция на културните събития във Велико Търново (1969 – 1989 година “. Финансирането е обезпечено по Административната стратегия „ Културен календар “ на Община Велико Търново, които са съществени сътрудници. Основната цел е да се разпространяват разнообразни събития и обстоятелства от културния живот на града и общината за 20-годишен интервал посредством дигитализиране на остарели негативи, съхранявани в Държавен списък – Велико Търново.

Експозицията ще показа голям брой забавни фрагменти от посочения интервал. Тя ще бъде подредена на паната пред Факултета по изобразително изкуство при Великотърновски университет „ Св. св. Кирил и Методий “, който се намира в центъра на града. Официалното разкриване ще се състои от 16.30 ч. на 1 септември.

Партньори по плана са Държавен списък – Велико Търново, Община Велико Търново, Професионалната филантропична гимназия „ Св. св. Кирил и Методий “ и Общинско кабелно радио.

Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР