Велико Търново. Архитект от чужбина, който не успява да участва

...
Велико Търново. Архитект от чужбина, който не успява да участва
Коментари Харесай

Велико Търново: Архитект от Канада предостави свой проект за изложбата на проектите и концепциите за нов градски център на Велико Търново

Велико Търново. Архитект от чужбина, който не съумява да взе участие в интернационалния конкурс за нов градски център „ Ново сърце за Стария град “, прави доблестен жест към жителите на Велико Търново и към локалната архитектурна колегия. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Проектът му постъпва след приключване на периода за подаване на оферти. Предвид изискванията и разпоредбите на професионалното съревнование, създаването на архитектка не е позволена до конкурсната конкуренция. Въпреки това, задграничният участник се свърза с възложителя и даде своята разработка на Община Велико Търново за присъединяване в изложбата на всички 62 плана и концепции за градоустройствено решение на територията на Старото военно учебно заведение. Така всеки искащ ще може да се запознае и да почерпи опит и от визията на архитекта от Канада. Експозицията ще бъде открита в Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “ на 6 август и ще остане там до 14 септември в това число.
„ Преди да бъдем архитекти, ние сме хора, имаме вяра в човечността и работим за публичните ползи. Искаме да създадем нашите градове по-добри за живеене. Искаме да покажем по какъв начин Велико Търново може да бъде един по-добър град “, споделя участникът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР