Велико Търново. 90 млади таланти от тринадесет държави излизат на

...
Велико Търново. 90 млади таланти от тринадесет държави излизат на
Коментари Харесай

Велико Търново: 90 млади таланти от 30 държави ще участват в международния конкурс „Сребърна Янтра“, който ще се проведе в града

Велико Търново. 90 млади гении от тринадесет страни излизат на музикалната сцена във Велико Търново. Градът ще е хазаин на петнадесетото издание на Международния конкурс „ Сребърна Янтра “, който се организира под патронажа на кмета Даниел Панов от през днешния ден до 1 октомври, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Участниците са от България, Италия, Малта, Финландия, Румъния, Молдова, Сърбия, Босна и Херцеговина, Македония, Украйна, Словения, Франция и Англия. Те са на възраст от 5 до 25 години и са разпределени в четири групи. Председател на професионалното жури ще Силвия Кацарова, а измежду оценителите е младата великотърновска певица Ива Ангеличева, която неотдавна провежда първия по рода си в Лондон фестивал на българската общественост „ Wild Rose “.
Откриването на „ Сребърна Янтра “ 2017 е през днешния ден от 18.30 часа с къс концертен театър пред постройката на МДТ „ Константин Кисимов ”. Галаконцертът на лауреатите ще бъде на 1 октомври от 19.00 часа и ще се състои в постройката на театъра, където се организира и самият конкурс.
За първи път в конкурсната стратегия е основана категория за фамилни дуети, триа, квартети и прочие Представени ще бъдат изложба-живопис на художничката Гергана Йовчева, както и експозиция от наградени произведения в състезанието за детска рисунка „ Три звездички “, проведен от фондация „ Ангели от Лим “ – Свищов.
Музикалният конгрес „ Сребърна Янтра ” обичайно получава поддръжката на Община Велико Търново. Със съдействието на кмета Даниел Панов подарък за всички участници и посетители ще бъде прожекция на аудиовизуалния театър „ Царевград Търнов – Звук и светлина ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР