Велико Търново. 5-то Международно биенале на църковните изкуства ще представи

...
Велико Търново. 5-то Международно биенале на църковните изкуства ще представи
Коментари Харесай

Доц. Миглена Трашкова, Великотърновски университет Св. св. Кирил и Методий: 5-то биенале на църковните изкуства ще представи творби по нетрадиционен и достъпен начин

Велико Търново. 5-то Международно биенале на църковните изкуства ще показа произведения по нетрадиционен и наличен за посетителите метод. Това сподели в предаването „ Царевград Търнов - славата и величието на България “ на Радио „ Фокус “ доцент Миглена Трашкова, началник на катедра „ Църковни изкуства “ във Великотърновския университет " Св. св. Кирил и Методий ". В рамките на един месец от 18-ти октомври до 18-ти ноември феновете на този вид изкуство могат да видят икони, фрески, монументни произведения, като задачата е създатели от страната и чужбина да показват работата си пред по-широка аудитория.
„ Интересното за 5-то издание на биеналето е, че са планувани и редица съпътстващи събития. Ще бъдат показани две изложения. Едната е „ Свято изкуство “, а другата, която е открита през днешния ден, е кураторски план на модерни български художници, чиито произведения са инспирирани от древен сюжети, само че показани по нетрадиционен метод. Участие ще вземе и Университетът в Букурещ с планове на негови студенти. Ще покажем и произведения на деца от разнообразни школи по стенна живопис в страната, измежду които такива от Трявна, Севлиево, храм. „ Св. Троица “ в Стара Загора и други “, изясни тя. Доц. Трашкова разяснява още, че ползата към църковното биенале става все по-голям, като на всеки две години се показва работата на добре познати към този момент създатели, а и на нови създатели, и по този начин тя става налична за необятната аудитория.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР