Велико Търново. 2019 и 2020 година ще са интензивни по

...
Велико Търново. 2019 и 2020 година ще са интензивни по
Коментари Харесай

Даниел Панов, кмет на Велико Търново: 2019 и 2020 година ще са интензивни за строителните проекти на общините

Велико Търново. 2019 и 2020 година ще са интензивни по повод реализацията на строителните и инфраструктурните планове на общините, финансирани по оперативните стратегии. Това съобщи кметът на Велико Търново Даниел Панов по време на кръгла маса с управлението на Камарата на строителите в България, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Панов акцентира, че периодите по общинските планове се съблюдават и всички действия ще бъдат приключени в точния момент.
„ Местната власт се приготвя за новия програмен интервал до 2027 година – чакаме Европейският парламент да гласоподава многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз и кохезионните фондове, които за България ще бъдат увеличени “, сподели още Даниел Панов.
В диалога участваха ръководителят на Управителния съвет на КСБ Илиян Терзиев и изпълнителния шеф на организацията Мирослав Мазнев, ръководителят на районната конструкция инж. Любомир Шербетов, регионалният шеф проф. Любомира Попова, специалисти от общинската администрация, представители на общините от района. Проф. Попова заключи, че по националната стратегия за саниране в района са актуализирани и въведени в употреба 43 многофамилни жилищни здания, а за 19 от тях това е станало през 2018 година.
Даниел Панов уточни, че локалната власт, Националното съдружие на общините и Камарата на строителите си партнират сполучливо и ползотворно. Обсъдени бяха също измененията в Закона за устройство на територията и Закона за публичните поръчки, касаещи капиталовите планове, утвържденията на планове за строителство, съгласуването им с експлоатационните сдружения. Очакват се инструкции от районното министерство инструкции по отношение на новите разпореждания и използването им от всички страни. Обхваната бе и тематиката за дуалното образование като мярка за повишение на квалификацията на строителните служащи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР