Великият български футболист Христо Стоичков направи първа копка за изграждането

...
Великият български футболист Христо Стоичков направи първа копка за изграждането
Коментари Харесай

Христо Стоичков направи първа копка на спортен комплекс в Пловдив

Великият български футболист Христо Стоичков направи първа копка за построяването на състезателен комплекс в Пловдив. Церемонията се състоя през днешния ден, 26 декември, от 10,15 часа на игрищата до ЕГ " Пловдив " На нея участваха кметът на града Здравко Димитров, неговият заместител Георги Титюков, Атанас Узунов, както и президентът на Марица (Пловдив) Христо Христов.  

Това е един подарък за Кършияка и неговите поданици и би трябвало да се усещаме горди, че го имаме. Това съобщи легендата на българския футбол Христо Стоичков по време на символичния старт на градежа на новия състезателен комплекс. На церемонията участваха над 150 души, измежду които и доста деца, които чакаха да се снимат и получат подпис от носителя на Златна топка.

Първият стадий на плана е на стойност от 7 млн. лв., като ще има и две огромни стадиони с размери 110 х 73 метра, както и терени за мини футбол. Идеята е те да бъдат употребени от академията на ФК „ Марица ”, от кое място точно е тръгнал най-великия ни футболист. На терена от 50 дка ще има стадиони навън за футбол, баскетбол, хандбал, волейбол, тенис, както и фитнес навън. Очаква се градежът да бъде приключен преди края на 2023 година, като по проект строителните действия би трябвало да приключат до 210 дни.

„ Честити празници на всички вас. Пожелавам ви да постигнете повече през 2023 година, в сравнение с през миналата. Да създадем по този начин през новата година, че да се гордеем. Аз съм от Кършияка и не не помня от кое място съм тръгнал. Искам да благодаря на всички хора които са забъркани в този план и да знаят, че ние кършияклии не се разделяме. Тази зала и тези терени би трябвало да може да се употребяват от всички деца. Благодарим, че направихте реализацията на този план толкоз бързо. Виждате какъв план е - неповторим, да е изпълнен за една година е изцяло обикновено, с цел да можем тези деца като идват да вървят с гордо изправена глава и да споделят, това си имаме подобен комплекс в Кършияка ”, съобщи още Стоичков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР