Великденските празници са период на годината, през които в редица

...
Великденските празници са период на годината, през които в редица
Коментари Харесай

Продават ни фалшиви стоки в интернет

Великденските празници са интервал на годината, през които в редица страни, измежду които и в България, се регистрира повишение на размерите на продажбите на дребно през интернет, така наречен онлайн.  Част от стоките, които се оферират по този начин на по-ниски цени, в действителност са реплика на международни марки.

Фалшифицираните артикули, като се изключи че нанасят стопански вреди на фирмите, които създават оригиналите, по принцип са с по-ниско качество, а някои от тях даже може да се окажат рискови за потребителите, които ги купуват. Например, при фалшификати на известни марки домашен електроуреди може да се стигне до късо съединяване заради нередовност, при което може да избухне пожар, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ Амазон “ се бори с търговците на артикули ментета

На този декор американският колос в региона на онлайн търговията „ Амазон “ (Amazon) разгласи, че печели борбата с огромния брой подправени артикули, които се търгуват посредством неговата електронна платформа в интернет. Корпорацията твърди, че през предходната година е иззела и унищожила повече от 6 милиона имитиращи продукта.
Това е над два пъти повече спрямо към трите милиона фалшифицирани продукта, чиято продажба е била предотвратена през 2021 година, се споделя в отчет на най-голямата компания в света в бранша на онлайн търговията.

Корпорацията „ Амазон “ освен продава свои артикули на потребителите, само че и дава опция на други търговци да продават посредством нейната електронна платформа.

уеб страницата на американската компания, с цел да пласират ментета. Гигантът в търговията на дребно твърди, че подхваща ограничения против тези противозаконни практики и ги стопира.

Профилите в платформата на компанията за онлайн търговия, основани от „ хора с неприятни планове “, понижават, регистрира „ Амазон “, съобщи ДПА.  През 2020 година специалистите на корпорацията са спрели 6 милиона опита за основаване на сходни профили, през 2021 година – към 2,5 милиона, а през предходната година – единствено 800 000.

Вицепрезидентът на „ Амазон “ Дармеш Мехта акцентира, че тези данни отразяват спад в опитите за потребление на платформата за онлайн търговия от страна на търговците на фалшифицирани артикули.

Компанията уголемява инспекциите, които прави, когато някой основава профил за търговия посредством нейната електронна платформа.

Освен това „ Амазон “ твърди, че всеки ден нейните софтуерните системи автоматизирано ревизират за възможни злоупотреби по 8 милиарда промени,

които се вършат в офертите на продуктите, които се оферират за продажба посредством платформата й.

Китайски софтуерни компании оферират пиратски артикули?

Китай е страната, в която се създават най-вече фалшифицирани артикули и пиратски артикули, се споделя в отчет на службата на комерсиалния представител на Съединени американски щати Катрин Тай, разгласен в края на януари.

Най-популярната обществена мрежа в Китай „ УиЧат “ (WeChat) е посочена като „ една от най-големите платформи за предложение на фалшифицирани артикули “.

е благосъстоятелност на китайската софтуерна корпорация „ Тенсент “ (Tencent Holdings).

„ Фалшифицираните и пиратските артикули от Китай, в това число и тези, които се изнасят през Хонконг, съставляват 75 % от общата стойност на всички неистинен артикули, иззети от митническите и граничните управляващи в Съединени американски щати през 2021 година “, се споделя в отчета на администрацията във Вашингтон, представен от Ройтерс.
Американските управляващи открояват 42 онлайн търговски платформи, за които се оповестява, че вземат участие във подправянето на търговски марки или в пиратство на авторски права, или улесняват доста тези непозволени практики.

Сред тях, с изключение на приложението „ УиЧат “, са и основаните в Китай платформи за онлайн търговия „ АлиЕкспрес “ (AliExpress), благосъстоятелност на китайския софтуерен колос „ Алибаба “ (Alibaba), „ Байду Уанпън “ (Baidu Wangpan), „ Ди Ейч гейт “ (DHGate), „ Таобау “ (Taobao) и „ Пъндуодуо “ (Pinduoduo).

Фалшифицираните артикули нанасят вреди на дребните и междинни компании в Европейски Съюз

Нарушенията на интелектуалната благосъстоятелност понижават с 34 на 100 възможностите за оцеляване на дребните и междинни компании, показват от Службата на Европейски Съюз за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност (СЗИС) и Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Тези компании по предписание нямат потенциал да подхващат дейности против фалшификаторите и могат да загинат под натиска на спада на продажбите, нанесените им репутационни вреди и загубите на конкурентно преимущество, се споделя в изследването. Най-засегнати са производителите на дрехи и фешън артикули, играчки, парфюмерия и козметика, електроника и електрооборудване.

Фалшифицираните артикули идват най-често по пощата от Китай и Хонконг, като също така са с ниско качество и основават опасности за здравето и сигурността на потребителите, показват от СЗИС.

Много случаи на имитация не се заявяват, защото към 40 на 100 от дребните компании не наблюдават пазарите за нарушавания, защото не разполагат с сходни благоприятни условия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР