Вежди Рашидов опита да потуши възмущението от грозните му обиди

...
Вежди Рашидов опита да потуши възмущението от грозните му обиди
Коментари Харесай

Българският фонд за жените настоява Вежди Рашидов да напусне парламента

Вежди Рашидов опита да потуши възмущението от грозните му обиди против жертвите на принуждение с две оставки от управителни позиции - само че правозащитната организация " Български фонд за дамите " упорства той да напусне Народното събрание.

" Като организация с 20-годишен опит в битката с насилието ние не Ви прощаваме казаното и желаеме да си подадете оставката като депутат. Вие нямате място в българския парламент! А извинението Ви няма никаква стойност, изключително когато е последвано от Вашето изказване, че думите Ви са извадени от подтекста.

" Обяснете ни, господин Рашидов, какъв подтекст трансформира една изнасилена жена в ку*ва? ", се споделя в нова позиция на организацията, чийто екип в понеделник първи засече в почивката сред дебатите за Закона за отбрана против домашното принуждение.

Призивът на фонда е и към депутатите от останалите партии " да изискат и да гласоподават оставката на Вежди Рашидов " - въпреки че прекратяването на мандата на депутат не може да стане без негово единодушие с изключение на при влезнала в действие присъда за съзнателно закононарушение или определяне на несъответственост с поста.

Въпреки че от ГЕРБ се разграничиха от мненията на Рашидов, партията не изиска от него да подаде оставка като народен представител, а единствено да напусне председателския си пост в Комисията по просвета и медии, както и участието си в Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Това обаче не се приема като съответна глоба за следващия абсурден епизод от държанието му, и то в разгара на мъчителен публичен спор към насилието против дами.

" Подайте сигнал към Комисията по предварителна защита и противопоставяне на корупцията към Народно събрание! Отстранете господин Рашидов от съвещания! А по-късно го отстранете и като народен представител. За да измиете срама от думите му и да върнете достолепието на жертвите на полово-базираното принуждение. Призоваваме Ви да продължите да работите за още по-добри и ефикасни промени в Закона за отбрана от домашно принуждение и Наказателния кодекс! Вие сте длъжници на българските дами ", споделят още от Българския фонд за дамите.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР