Веганството – начин на живот, при който се избягват месото

...
Веганството – начин на живот, при който се избягват месото
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни след няколко години, след като станем вегани

Веганството – метод на живот, при който се заобикалят месото и млечните артикули, става все по-популярнo. От 2008 година насам се следи 350% нарастване на броя самоопределили се за вегани единствено в Обединеното кралство, оповестяват от The Independent. Хората имат разнообразни претекстове – от опасения за хуманното отношение към животните до паники за околната среда или религиозни аргументи.

Голяма част от тях обаче просто търсят по-здравословна диета. Изследванията демонстрират, че веганството може да има изгоди за здравето, в случай че е добре планувано. За тези, които са се придържали към диета, богата на месо и млечни артикули, през по-голямата част от живота си веганството може да докара до обилни промени в организма, написа profit.bg

Първите няколко седмици

Първото нещо, което ще забележите, е повишение на силата с премахването на обработеното месо и замяната му с плодове, зеленчуци, варива и ядки. Тези храни ще покачат равнищата на витамините, минералите и фибрите и ще оказват помощ за поддържането на непрекъснати енергийни равнища.

С увеличение на времето без скотски артикули има възможност за промени във функционалността на червата - или към по-редовен, здравословен модел, или към увеличение на подуването.Това се дължи на по-високото наличие на фибри във веганската диета и едновременното увеличение на въглехидратите, които ферментират и могат да причинят синдром на раздразнените вътрешности.

В последна сметка позитивните промени в разнообразието на бактериите в дебелото черво зависи от това дали веганската диета се състои от модифицирана храна и рафинирани въглехидрати или е добре планувана и уравновесена.

Три до шест месеца по-късно

Ако спазвате вегански режим в продължение на няколко месеца може да установите, че нарастването на плодовете и зеленчуците и намаляването на модифицирана храна оказва помощ на кожата да се почисти от акнето.

Но може също по този начин да се окаже, че в този миг вашите ресурси от витамин D са се изчерпали, защото той се съдържа в артикули като месо, риба, яйца и млечни артикули. Витамин D е от значително значение за поддържането на здрави кости, зъби и мускули, а дефицитът е обвързван с рак, сърдечни болести, мигрена и меланхолия.

Смята се че депата с витамин D в тялото ще се изчерпат за към два месеца. Това зависи и от сезона, тъй като тялото може да синтезира витамин D от слънчевата светлина. Уверете се, че ядете обогатени с този витамин храни или вземете добавка – това е изключително значимо през зимните месеци.

От шест месеца до няколко години

Дългосрочното следване на веганската диета може да докара до привършване на запасите от витамин В12 - хранително вещество, което е от значително значение за здравословното действие на кръвта и нервните кафези и може да се открие единствено в скотски артикули. Симптомите на дефицит на В12 включват зной, безсилие, слаба памет и изтръпване в ръцете и краката.

Недостигът на B12 може елементарно да бъде предотвратен посредством приемане на три порции обогатена храна дневно или посредством добавка. Да се следи за недостига му е доста значимо, защото неналичието му може да заличи изгодите от веганската диета за сърдечните болести и риска от инсулт и да аргументи трайни вреди на мозъка и нервите.

След навършване на 30-годишна възраст телата ни употребяват калций от нашия скелет за приложимост в организма и в случай че не одобряваме достачно калций с диетата си, костите ни ще станат нежни. Поради това има 30% по-голям риск от фрактури измежду веганите спрямо вегетарианците да вземем за пример. Освен това калцият от растителни източници по-трудно се всмуква и заради това се предлага да се приема като добавка.

Добре уравновесената веганска диети може да има обилни изгоди за здравето. Много от тези изгоди могат да бъдат заличени от дефекти, в случай че диетата не се ръководи деликатно. Но все по-голямото предложение на веган артикули прави по-лесно от всеки път да се насладим на разнообразна и вълнуваща веганска диета, която да е потребна за нас в дълготраен проект. /zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР