Вечерята е едно от основните хранения за деня, които не

...
Вечерята е едно от основните хранения за деня, които не
Коментари Харесай

Диетолог посочи храните, които е забранено да ядете вечер

Вечерята е едно от главните хранения за деня, които не би трябвало да се пропущат. Но също по този начин е значимо да се включат верните храни в нея. Противно на известните препоръки, диетологът Наталия Зубарева не предлага потреблението на ферментирали млечни артикули преди лягане.

Специалистът споделя от какви други храни би трябвало да се въздържате преди лягане, с цел да поддържате положително здраве и стройна фигура. По-специално животинските протеини са нездравословни за консумация в късните часове. Д-р Зубарева разяснява, че асимилацията им е дълъг развой, тъй че парче месо, изядено преди лягане, може да утежни доста качеството на съня и да стане повода за отмалялост след пробуждане. Експертът акцентира, че храни, които съществено усилват натоварването на стомашно-чревния тракт, не би трябвало да се употребяват вечерта – тялото би трябвало да почива по това време на денонощието, с цел да има опция да се възвърне.

Мазните, пушените и пържените храни съществено натоварват стомаха, жлъчния мехур и черния дроб, предизвестява доктор Зубарева. Също по този начин диетологът не предлага потреблението на плодове на вечеря, в това число и тези с невисок гликемичен показател. В случая потреблението им води до ферментация в червата, появяването на колики, отичане на корема и разтревожен сън. Експертът смята и ферментиралите млечни артикули за несъответствуващи за консумация преди лягане, написа struma.bg. Според доктор Зубарева киселото мляко има висок гликимичен показател. Консумацията му може да принуди панкреаса да създава инсулин, което способства за развиването на инсулинова устойчивост, а това от своя страна предизвика отлагането на мастни запаси.

Освен това диетологът не предлага потреблението на сладко и алкохол преди лягане.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР