Вечерните новини в Северна Каролина от лятото на 1995 г.

...
Вечерните новини в Северна Каролина от лятото на 1995 г.
Коментари Харесай

Огнестрелната рана не означава сигурна смърт – хирурзите потвърждават

Вечерните вести в Северна Каролина от лятото на 1995 година ще описват историята за мъж, който е прострелян 20 пъти и все пак съумява да оцелее, с цел да опише претърпяното. Рапърът 50 Cent ще бъде прострелян 9 пъти през 2000 година и по-късно ще продължи да се радва на положително здраве и творчество.

През 2006 година Джоузеф Гузман ще преживее към 19 огнестрелни рани. Какъв е изводът? Колкото повече огнестрелни рани, толкоз по-добре? Историята за оцеляването при толкоз тежки и злокобни пострадвания може да бъде някакъв медицински феномен, само че лекарите и най-много хирурзите, които са спасявали животите на потърпевшите ще потвърдят, че престрелката и сходно пострадване не постоянно значи безапелационна смъртна присъда.

Тяхното научно пояснение е, че до момента в който някои витално значими органи като сърцето и мозъкът, съпроводени с кръвоносните съдове, останат незасегнати, възможностите за оцеляване са положителни. Единственият проблем е, че никой не може да бъде безапелационен къде тъкмо ще попадне един патрон в човешкото тяло. Д-р Винсът ДиМайо споделя, че всичко постоянно е огромна форма на шанс. Като един от водещите хирурзи от болница в Тексас, същият признава, че е виждал най-различни случаи. Признава, че и един патрон може да е съдбовен, само че всичко зависи от стрелеца.

Един подобен образец може да е зверската престрелка, в която вземат участие тримата детективи: Иснора, Оливър и Купър против господин Бел. Във въпросната съдбовна вечер Бел е прострелян четири пъти и за жал не съумява да прескочи трапа. Патологът ще е безапелационен, че два от изстрелите са били съдбовни. Междувременно Гузман съумява да преживее попадение в левия бъбрек, провали в гърдите, патрон в бузата, както и на други места. Интересното е, че индивидът е докаран доста бързо в незабавното поделение и хирурзите стартират да отстраняват и лекуват съвсем незабавно пациента. Това също изиграва позитивна роля. Историята споделя, че някои елементи от вътрешностите на Гузман съумяват да се изсипят на земята, което основава условия за съдбовна зараза.

Гузман оцелява с рани, които имат късмет за смъртност от близо 99%. Въпросният 1% се крие въ обстоятелството, че множеството създадени изстрели е трябвало да преминат през броните на неговия Nissan Altima и точно те са съумели да забавят силата на удара, както и пенетрацията. Хирурзите са безапелационни, че когато един патрон би трябвало да пробие метал, неговата мощ не е задоволителна, с цел да премине и през тялото. В множеството случаи ще останат забити в мазнини или вероятно в мускул. Кени Вогън няма протекцията на автомобил, когато е прострелян цели 20 пъти. Той излизал от автомобила си, когато зад него паркира микробус и мъж с автоматизирано оръжие открива огън.

Докато се пробва да се скрие, Кени е прострелян в десния си крайник. Докато е на земята, стрелецът съкратява дистанцията и продължава да стреля. Мъжът се пробва да се скрие под автомобила си. Описва всеки попаднал патрон в тялото му като мъчително ужилване, което раздира тялото му.

По неговите мемоари, в този миг се мисли доста по-ясно, в сравнение с въобще през целия живот. Засилва се доста желанието за живот, за което мъжът споделя, че даже и да не е най-чистият християнин, молитвите почнали да се избистрят в съзнанието му. Единствената му молба в този миг е да не бъде прицелен в сърцето или главата.

Стрелбата завършва и жертвата се пробва да се изправи най-малко на капака, когато нов патрон го удря в корема. Стрелецът е презареждал. Последният изстрел се забива в слабините му и влиза през ректума и продължава напред към половите органи. По думите на парамедиците, съчетанието от кръв и фекална маса е било нещо извънредно грозно.

Кени продължава да лежи на земята и стартира да си мисли, че не би трябвало да затваря очи, в случай че ги затвори, то най-вероятно ще е мъртъв. Нещо още по-интересно е, че мъжът е можел да се види в профил, като че ли е напуснал тялото си – това е детайл, който доста постоянно се споделя от жертви на престрелка. Дори и да не е най-големият набожен, той продължава да твърди, че е благополучен от обстоятелството, че молитвите му са чути.

Двама лекари работят върху потърпевши и ще признаят, че неговото оцеляване е като нищо друго на света. Куршумите не са съумели да ударят жизненоважни органи, някои са се разминали на сантиметри от задачата. Един от тях е минал доста близо до сърцето и е цяло знамение, че не е съумял да го пръсне. Д-р Филип Шадък даже не има вяра, че човек може да понесе толкоз доста изстрели в гърдите и корема и да няма съдбовен излаз. Оръжието на стрелеца е пушка 22-калибър, която се счита за доста по-малко смъртоносна от 9-милиметровия револвер. Стрелбата отблизо разстояние трансформира напълно разпоредбите на играта и трансформира оръжието в извънредно смъртоносно.

Препоръката на всеки един доктор и хирург, изключително в случай че някой открие огън по вас, е да бягате с изключителна скорост. Д-р ДиМайо е бил и боен хирург в предишното, като споделя, че в случай че сърцето на жертвата бие, откакто е бил докаран в болничното заведение, възможностите за възобновяване са в действителност високи, към 95%. Около 80% от изстрелите в тялото не може да се считат за съдбовни, само че това не е гаранция, че човек ще ги преживее. За хирурзите е игра на рулетка и късмет. Кой употребява оръжието, какво е оръжието и какво е дистанцията. Всеки оживял най-често се счита за щастливец и има явна причина.  

   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР