Вечерната сесия на Ролан Гарос ще започва по-рано от 2023

...
Вечерната сесия на Ролан Гарос ще започва по-рано от 2023
Коментари Харесай

Вечерната сесия на Ролан Гарос вече ще започва по-рано


Вечерната сесия на Ролан Гарос ще стартира по-рано от 2023 година Това разгласи шефът на шампионата Амело Моресмо на конференция по-рано през днешния ден. На идния шампионат вечерните мачове ще стартират в 20:30 ч. локално време, което е с към 20 минути по-рано спрямо предходната година.

Миналата година играчите излизаха да загряват на „ Филип Шатрие “ в 20:45 ч. Това докара до съществено неодобрение от страна на почитателите, защото възможните дълги мачове водят до проблеми с превоза за множеството хора. Метрото в Париж работи до 01:15 ч.

По мотив рецензиите по отношение на това, че във вечерната сесия се играят най-вече мъжки мачове, Моресмо разяснява, че това най-вероятно ще продължи да е по този начин и през актуалната година.

„ На процедура е невероятно да се изготви стратегия още преди да е станал явен жребият. И тази година във вечерните сесии ще се играят мачовете, които провокират максимален интерес както измежду почитателите в Париж, по този начин и измежду телевизионната публика по света. Казвам ви го още в този момент, защото желая пъкъл съм изцяло откровена с вас. Според мен предварителното установяване на квоти би било неточност “ – разяснява двукратната шампионка от Големия шлем.

Реформите, засягащи вечерната сесия, обаче още веднъж доведоха до рецензии по отношение на уредниците. Според проектите на корта ще има интерактивно и музикално шоу, започващо в 20:00, а мачът ще стартира половин час по-късно. Голяма част от почитателите обаче недоумяват каква е потребността от развлекателна стратегия и за какво дуелите не стартират в 20:00, откакто това явно е допустимо.

Моресмо разкри също, че по време на шампионата уредниците ще употребяват услугите на компания, която ще следи наличието в обществените канали на Ролан Гарос и ще изтрива всички обидни мнения, отправени по адрес на играчите.

„ Това се отразява доста добре на психологичното здраве на тенисистите, защото не ги разсейва и разстройва ненужно. Помага им да пречистят мозъка си и по този метод да излизат по-щастливи на корта и да играят по освободено. Смятаме, че това ще помогне доста на участниците и нямаме самообладание да получим противоположна връзка от тях след шампионата “ – сподели някогашната №1.

Тазгодишното издание на Откритото състезание на Франция ще се организира от 28 май до 11 юни.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР